Oul Mimoza

Postat de ctlina in Dulciuri
30 Apr 2016 | 3700 vizualizari

Oul umplut este o reteta clasica de antreu si o avem pe toate masele : duminica, de sarbatori etc.. Usor de preparat, este apreciat atat de cei mari cat si de cei mici. Va prezint reteta clasica numai cu maioneza si galbenus. Putem considera că originea acestei retete de ou, datează din Roma antică cand ouale fierte decojite și taiate in 4 erau servite acoperite de sos. In schimb reteta de ou umplut cu propriul său galbenus amestecat cu condimente, provine din Andaluzia (evul mediu) si este atestată într-o carte de bucate din secolul al XIII-lea. De ce se cheama Mimoza? Deoarece aspectul sau este asemanator florii de mimoza. Floarea de mimoză simbolizează măreția, eleganța, simplitatea, sensibilitatea și prietenia.  Ea reprezintă, de asemenea, energia feminină, ascunsă sub o fragilitate aparentă.   Din acest motiv, din anul 1946, Mimoza este simbolul Zilei Femeii.

Inapoi la reteta

Comentarii (7)

la 30.04.2016, 21:11
Bune Paste fericit
la 30.04.2016, 21:13
la 30.04.2016, 21:34
Bun oul asta mimoza!
la 30.04.2016, 21:44
la 30.04.2016, 22:18
la 01.05.2016, 15:37
Tare bun!
la 01.05.2016, 21:11

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking