Oul Mimoza

Postat de ctlina in Dulciuri
30 Apr 2016 | 3504 vizualizari
Oul Mimoza

Oul umplut este o reteta clasica de antreu si o avem pe toate masele : duminica, de sarbatori etc.. Usor de preparat, este apreciat atat de cei mari cat si de cei mici. Va prezint reteta clasica numai cu maioneza si galbenus. Putem considera că originea acestei retete de ou, datează din Roma antică cand ouale fierte decojite și taiate in 4 erau servite acoperite de sos. In schimb reteta de ou umplut cu propriul său galbenus amestecat cu condimente, provine din Andaluzia (evul mediu) si este atestată într-o carte de bucate din secolul al XIII-lea. De ce se cheama Mimoza? Deoarece aspectul sau este asemanator florii de mimoza. Floarea de mimoză simbolizează măreția, eleganța, simplitatea, sensibilitatea și prietenia.  Ea reprezintă, de asemenea, energia feminină, ascunsă sub o fragilitate aparentă.   Din acest motiv, din anul 1946, Mimoza este simbolul Zilei Femeii.

Ingrediente

  • 3 ouă proaspete
  • sare și piper
  • arpagic tocat
  • 1 lingura maioneza
  • paprika, mac

Mod de preparare

Fierbem ouale un apa cu sare - 10 minute de cand apa a inceput sa fiarba. 

Se răcesc ouăle în apă rece.

Se decojeaza cu atentie. 

Se taie ouăle în jumătate, se scoate cu atentie galbenusul. Se trece galbenusul printr-o sita si se pastreaza un pic pentru decorul final.

Se amesteca galbenusurile cu arpagicul tocat si cu maioneza . 

Puteti să utilizați un sac de patiserie pentru a umple albusurile.

Se presara deasupra galbenusul rezervat, piper proaspat macina, mact si un pic de paprika . 

Serviti ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oul Mimoza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

Postat de rocsi_1612

Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

Gogoselele: Intr-o cratita punem apa, uleiul si le trasferam pe foc. Cand da in clocot tragem cratita deoparte si incorporam toata faina deodata. Mixam bine (sau puteti amesteca cu un...

Citeste continuarea

Choux-uri cu crema de ness si ciocolata

Postat de gicuta69

Choux-uri cu crema de ness si ciocolata

Gogosele: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea .Cand fierbe,dam cratita deoparte si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare.Lasam sa se racoreasca apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2016, 21:11
Bune Paste fericit
la 30.04.2016, 21:13
la 30.04.2016, 21:34
Bun oul asta mimoza!
la 30.04.2016, 21:44
la 30.04.2016, 22:18

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking