Paine coronita cu iaurt, bere si seminte

Postat de ancutsa in Piine
11 Mar 2020 | 2784 vizualizari
Paine coronita cu iaurt, bere si seminte

Pâinea de casă e cea mai bună. Am pregătit de data aceasta o pâine cu iaurt, bere (fără alcool, că așa s-a nimerit), semințe de floarea soarelui, susan, in și mac.

Ingrediente

  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 200 ml apă călduţă,
  • 150 ml bere fără alcool,
  • 3 linguri iaurt,
  • 500 g făină 550,
  • 100 g făină albă (pentru frământat),
  • 2 linguriţe (rase) sare,
  • În plus: 300 ml apă pentru copt,
  • Semințe de susan,
  • Semințe de in,
  • Semințe de mac
  • semințe de floarea soarelui decojite

Mod de preparare

 

 

Se fărâmă drojdia cu o furculiță, se toarnă apa călduță peste ea, amestecându-le, să se omogenizeze. Se adaugă berea, iaurtul și făină 550 cât cuprinde, amestecând bine. Sarea se adaugă odată cu făina. Se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină și se frământă, până se obţine un aluat, pufos, ușor moale. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut o oră.

 Se împarte aluatul în 9 bucăți mici, se rulează, lungindu-le cu dosul palmelor și se  împletesc câte 4, se așază într-o tavă pregătită cu foaie de copt, iar a noua bucată de aluat se așază în mijloc și se crestează sub formă de spice.

Se mai lasă la crescut cam 30 de minute.

Se unge pâinea cu apă, se presară semințe, după gust, se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic aprox 50 de minute (sau până consideraţi că e bine coaptă, în funcţie de cuptorul vostru). În cuptor se introduce o altă tavă cu 300 ml apă, pentru ca aburii să frăgezească coaja pâinii. După aprox 15 minute, se îndepărtează acea tavă cu apă, pentru ca pâinea să se rumenească ușor.

 

Timp de pregătire: 1h 40min

Timp de coacere: 50 min

Porţii: 4

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/03/paine-coronita-cu-iaurt-bere-si-seminte.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine coronita cu iaurt, bere si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza

Postat de simona72

Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza

Pentru aluat: pentru framantat aluatul, eu folosesc o masina de paine. Pentru asta, am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus. Am setat masina pe programul de framantare...

Citeste continuarea

Painici

Postat de AnyCostescu

Painici

Pentru inceput facem maiaua: intr-un bol punem 5 linguri de faina, drojdia,sare ,zahar si 200 ml apa..Amestecam bine si lasam sa se umfle drojdia... Intr-un bol mai mare punem cam 300 g faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2020, 22:38
la 11.03.2020, 23:32
la 12.03.2020, 16:25
Buna paine, da io zic sa pastrati totusi faina pana prin mai, iunie ca nu se stie cand avem nevoie de ea.
la 12.03.2020, 19:30
Buna!
la 12.03.2020, 19:46
Multumesc, Katty, ma bucur ca ti-a placut! Asa am sa fac!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking