Ingrediente
- 1 cub mic (25 g) drojdie proaspata
- 4 linguri ulei
- 350 ml apa calduta
- cca. 500 gr faina (cat cuprinde)
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita zahar
- ulei pentru framantat
- cimbru
Mod de preparare
Intr-un castron mai mare, se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul si se amesteca bine, apoi se adauga sarea, uleiul, restul de apa si faina cat cuprinde. De data aceasta, la framantat, am adaugat ulei in loc de faina. Trebuie sa obtineti un aluat elastic, pufos, usor moale. Se lasa aluatul peste noapte, la frigider. Isi va dubla volumul.
A doua zi, se asaza aluatul intr-o tava rotunda, dar fara foaie de copt, ci doar cu un strat subtire de faina. Se intinde usor cu mainile, presandu-l. Se cresteaza in patratele, se unge cu ulei si se presara cimbru.
Se coace la foc mic, aproximativ o ora, pana capata o crusta aurie, frumoasa.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/paine-cu-cimbru.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cimbru" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|