Paine cu crenvursti si mozzarella

Postat de madi_marin in Piine
3 Mai 2020 | 843 vizualizari
Paine cu crenvursti si mozzarella

aluaturi de casa  Pentru că mi-a placut mult reţeta de chifle pufoase pe care am descoperit-o de curând, m-am gândit să fac această variantă cu pastă de crenvurşti cu mozzarella, numai bune pentru mic dejun sau cină. Singura modificare a fost untul topit pe care l-am adăugat de data asta.

Ingrediente

  • Pentru 4 bucăţi :
  • 310 g făină pentru cozonac
  • 180 ml apă caldă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 30 g unt topit lichid
  • 2 linguriţe rase drojdie uscată
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă rasă zahăr
  • Umplutura:
  • 4 - 5 crenvurşti fierţi şi curăţaţi de membrană
  • 4 linguri mozzarella calup rasă fin
  • 2 felii de brânză topită
  • În plus :
  • 1 ou pentru uns
  • făină

Mod de preparare

Punem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate.

Apa caldă se amestecă cu uleiul şi se toarnă în vas. Se amestecă pentru câteva secunde, după care se adaugă şi restul de 150 g făină cernută.

Mărim la mediu viteza robotului şi frământăm 4 minute, apoi adăugăm untul lichid ( din acre păstrăm o linguriţă pentru uns vasul şi aluatul)  călduţ şi mai frământăm 1 minut sau 2 maxim, până ce aluatul a absorbit untul.

Scoatem coca, formăm o bilă şi o punem într-un vas uns cu linguriţa de unt păstrată şi rotim aluatul să se ungă şi el.

Lăsăm la crescut aluatul acoperit cu un şervet de bucătărie pentru 45 de minute.

Preparăm umplutura : tocăm crenvurştii cu 3 linguri de mozzarella şi brânza topită. Trebuie să obţinem o pastă mai consistentă.

Scoatem aluatul pe masa pudrată cu puţină făină şi îl întindem cu sucitorul în foaie subţire, apoi întindem deasupra pasta de crenvurşti şi presărăm lingura rămasă de mozzarella.

Rulam din ambele capete, astfel încât 2 rulori să se întâlnească la mijloc.

Tăiem capetele ca să nivelăm şi apoi mai tăiem o dată ruloul mare în 4, ca să obţinem rulouri mai mici.

Le feliem cu un cuţit ascuţit, dar nu până jos, astfel feliile să stea prinse una de alta.

Răsucim una în dreapta şi una în stânga până terminăm ruloul.

Procedăm la fel cu toate 4.

Punem în tava tapetată cu hârtie de copt , ungem cu ou bătut şi coacem la 190 g căldură sus/jos pentru 23 minute, maxim 25.

Sunt foarte bune servite şi calde şi reci.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu crenvursti si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Paine cu branza si leurda

Postat de sufletista

Paine cu branza si leurda

Intr-un bol punem faina,sarea,zaharul si amestecam bine,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin zar caldut,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat zer pana obtinem un...

Citeste continuarea

Paine cu unt si seminte

Postat de oanapl

Paine cu unt si seminte

Drojdia o pui într-un bol micuț cu zahărul și le amesteci până când se dizolvă complet drojdia. Într-un vas cerni făina, presari sare, adaugi drojdia dizolvată,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 03.05.2020, 18:56
Gustoasă...!
la 03.05.2020, 19:16
la 03.05.2020, 19:21
ce bune sunt
la 03.05.2020, 19:22
Cred ca a iesit tare gustoasa cu pasta aia!
la 03.05.2020, 19:24
Bune!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking