Paine cu faina integrala si mei

Postat de mihaelar63 in Piine
22 Mar 2021 | 2483 vizualizari
Paine cu faina integrala si mei

 Am mai preparat eu paine cu mei. Imi place textura crocanta a boabelor de mei in paine. Japonezii folosesc painea cu mei la sandvisuri.  Pentru ca am in cosuletul cu seminte mei, mi-am spus ca acum este momentul. Sincer o saptamna as manca numai cojita de la painea aceasta, atat de gustoasa este.

Ingrediente

  • 500 gr faina semialba tip 650
  • 200 gr faina integrala
  • 150 grame seminte mei decorticat
  • 500 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei rapita
  • 25 gr drojdie cruda
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1.5 lingurite sare

Mod de preparare

  1. Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta, jumatate din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina semialba si lingurita cu zahar.
  2. Zaharul ajuta la grabirea procesului de fermentare.
  3. Am amestecat totul in cuva masinii de paine Tefal.
  4. Dupa 15 minute drojdia lucra cu spor si am observat ca am o emulsie spumoasa.
  5. Am adaugat restul de faina semialba cat si cea integrala.
  6. Nu uitati sa sarati.
  7. Am lasat masina sa framante si dupa 20 minute la semnalul sonor [ asa este setata] am adaugat 100 gr seminte de mei .
  8. Restul de seminte le-am pastrat pentru a le presara peste aluat inainte de coacere.
  9. Dupa o ora de framantare si dospire aluatul aproape si-a dublat volumul.
  10. Am amestecat aluatul sa se sparga bulele de aer si l-am pus in tava  unsa cu 2 linguri de ulei .
  11. Pe deasupra am presarat semintele de mei.
  12. Foarte rapid, in 20 minute aluatul din nou a crescut frumos.
  13. Am pus tava cu aluat la cuptorul preincalzit la 220 grade C.
  14. Dupa 10 minute am redus temperatura la 180 .
  15. Pe fundul cuptorului am pus o tava. Cand s-a incins am aruncat o jumatate de cana cu apa. Sa faca aburi.
  16. Aburii ajuta ca painea sa creasca frumos in cuptor.
  17. Am copt painea inca 40 minute. Asta depinde de cuptor. Mie imi place painea bine coapta.
  18. Dupa ce am oprit cuptorul am scos painea pe un gratar de inox si am acoperit-o cu un servet curat.
  19. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina integrala si mei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

Postat de merisor67

Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

Mai intai pregatim maiaua. Frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam 100 ml lapte caldut si o mana de faina, omogenizam si acoperim vasul. Asteptam pana cand maiaua isi dubleaza...

Citeste continuarea

Paine bruna

Postat de mihaelar63

Paine bruna

Am pus faina intr-un vas incapator . Am amestecat drojdiile cu putina apa calduta , miere si putina faina . Am facut o adancitura in mijlocul fainii si am pus amestecul cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2021, 16:32
la 22.03.2021, 16:41
buna painica
la 22.03.2021, 16:59
Imi place meiul, dar nu l-am pus niciodata in paine! Dar stii totusi cum a iesit asa de buna? De la drojdia...cu suflet!
la 22.03.2021, 18:29
Katty Ai dreptate cu drojdia . Dupa ce am testat mai multe sortimente de drojdie atat crude cat si uscate , aceasta cu suflet , imi pare cea mai buna
la 22.03.2021, 18:33
Buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking