Paine cu mac

Postat de ancutsa in Piine
19 Iul 2016 | 2613 vizualizari
Paine cu mac

Ce mult imi place sa mananc painea de casa alaturi de unt si un pic de sare, va prezint mai jos reteta mea:

Ingrediente

  • pentru o paine:
  • 25 g drojdie;
  • faina cat cuprinde (aprox 500 g);
  • 250 ml apa calda,
  • 1 lingurita sare,
  • Seminte de mac

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, se toarna apa calda treptat, apoi sarea si se amesteca acestea pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.

Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.

Aluatul se asaza in tava, pe foaie de copt, apoi se mai lasa la crescut cam 30 de minute. Apoi ungem cu putina apa painea, presaram seminte peste ea si o dam la cuptorul incins cam 45-50 de minute.

Se da focul mic si nu ne ramane decat sa asteptam cuminti pana este gata, in timp ce painea ne imbie cu mirosul ei apetisant.

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/05/paine-cu-mac.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mac and cheese (macaroane cu branza)

Postat de cristeena20

Mac and cheese (macaroane cu branza)

Intr-o cratita punem cubul de unt la incalzim si calim ceapa tocata solzisori -o lasam la clait pana se inmoaie si devine marinie.(aprox 15 mnute)Pune putina sare si piper alb.Adaugam 3 linguri de...

Citeste continuarea

Challah, paine evreiasca

Postat de RODIMUR

Challah, paine evreiasca

Se frământă un aluat din: făină, apă rece, oul întreg, gălbenușurile, mierea, drojdia mărunțită, zahărul tos și sarea. Când aluatul este ferm, se încorporează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2016, 18:58
la 19.07.2016, 19:04
la 19.07.2016, 19:05
Imi place!
la 19.07.2016, 20:30
la 20.07.2016, 09:17

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking