Paine cu rozmarin

Postat de Bunica in Piine
4 Iul 2018 | 1923 vizualizari
Paine cu rozmarin

Painea cu rozmarin o paine gustoasa, aromata si pufoasa. Rozmarinul 100% natural de la Delik`at.

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 lingura rozmarin de la Delik`at
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 lnguri ulei de masline
  • 1 lingura susan

Mod de preparare

Amesteca sarea, drojdia cu apa si lasa circa 10 minute.

Ia un vas larg pentru framantat.

Pune faina in vas, fa o gropita in mijlocul fainii, amesteca cu drojdia, uleiul, zaharul si framanta pana nu se mai lipeste de maini.

Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa la dospit pentru o ora.

Ia din aluatul dospit o bucata, intinde o foaie taie in patrate, presara rozmarinul si rasuceste fiecare patrat in parte.

Se asaza rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si lasa la dospit pentru 30 minute.
Unge aluatul cu ou, presara susan si da tava la cuptorul incins la 170 grade C. Lasa in cuptor pana se rumeneste aluatul.

Cand painea este coapta, se scoate din cuptor si din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Focaccia cu masline negre

Postat de mirela0911

Focaccia cu masline negre

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, drojdia si zaharul, apoi se toarna apa calduta. Se amesteca la inceput cu o lingura apoi se trece la framantatul cu mana. La final se adauga uleiul si...

Citeste continuarea

Focaccia cu masline si rozmarin

Postat de rocsi_1612

Focaccia cu masline si rozmarin

Aluatul: Intr-un vas amestecati apa, uleiul si zaharul. Adaugati cam jumatate din cantitatea de faina, cernuta, amestecati, apoi puneti drojdia. Adaugati si restul de faina, framantat pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 16:32
Un gust minunat!
la 06.07.2018, 16:35
Si mie imi place asa
la 06.07.2018, 16:55
Bunica, ai furat start-ul??? Cica de luni incepe o noua etapa din regalul Delikat.
By the way, pâinica e delicioasă!
la 06.07.2018, 17:36
Fur si eu ce pot,Cristina!)))))
la 06.07.2018, 17:36
Delicios!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking