Paine cu telemea, marar si ierburi italiene

Postat de eumimi in Retete Delikat
26 Iun 2018 | 2399 vizualizari
Paine cu telemea, marar si ierburi italiene

Trebuie sa stiti ca m-am indragostit de amestecul de ierburi italiene de la DELIKAT. Iar painea asta cu telemea este o minunatie.

Ingrediente

  • 100 ml lapte
  • 250 ml apa calduta
  • 600 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurota de sare
  • 1 galbenus+ 1 lingura de lapte
  • seminte de mca
  • 350 g branza telemea de vaca, dar tare
  • marar
  • amestec de ierburi italiene de la DELIKAT

Mod de preparare

Mai intai framantam aluatul pentru paine. Amestecam laptele cu apa calduta si dizolvam drojdia in el. Punem faina toata intr-un bol, adaugam amestecul de drojdie, 1 lingurita de zahar si uleiul si amestecam usor. Adaugam si sarea si incepem sa framantam aluatul. Il acoperim si-l lasam 1 ora la dospit in cuptorul cu usa inchisa.

Intre timp dam branza pe razatoare si o amestecam cu mararul. Adaugati si amestecul de ierburi italiene de la Delikat. Eu am folosit o branza tare, mai veche, daca folositi branza proaspata, aceasta isi va lasa zeama si va ramane cruda la jumatate painea.

Eu am tapetat tava cu hartie de copt, dar se poate unge cu ulei si tapeta cu faina.

Din aluatul dospit am intins o foaie pe care am pus-o in tava, am ridicat usor aproximativ 1 cm aluatul pe marginea tavii, ca sa nu curga branza. Am adaugat branza, un strat generos, pe am presat-o bine cu degetele. Am adaugat inca o foaie de aluat deasupra. Am facut si 3 rulouri pe care le-am impletit, iar impletitura am asezat-o pe marginea painii. Aici fiecare face cum doreste. 

Acoperim painea cu un prosop si o mai lasam 20 de minute la crescut. Apoi o ungem cu galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte, presaram mac si coaceam painea la cuptorul preincalzit la 180 de grade C,  pentru 40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos si este coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu telemea, marar si ierburi italiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Costite marinate de porc, cu cartofi si verdeata

Postat de mihaelar63

Costite marinate de porc, cu cartofi si verdeata

Costitele se portioneaza si se spala. Costitele se maseaza cu condimentele naturale pentru porc, sare si se introduc intr-o punga cu inchidere. Turnati in punga vinul rosu si dati...

Citeste continuarea

Budinca de dovlecei cu ierburi de gradina

Postat de GeorgianaGrigorescu

Budinca de dovlecei cu ierburi de gradina

Am batut putin ouale. Am adaugat dovleceii rasi si scursi de zeama, morcovul ras, usturoiul verde tocat, mozzarella si branza rase, pesmetul, sare si ierburi de gradina de la Delikat. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:14
la 06.07.2018, 10:34
la 06.07.2018, 11:21
O pâiniță tare bună și frumoasă...!
la 06.07.2018, 15:05
Multumesc, chiar cea mai gustoasa a fost!
la 06.07.2018, 15:05

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking