Pâine de casă

Postat de diaconta in Piine
22 Feb 2015 | 3825 vizualizari
Pâine de casă

Cum spuneam a cam început să-mi placă să fac pâine.Este incomparabil mai bună decât cea cumparată.Singura mea problemă este faptul că nu putem consuma destul de repede o pâine şi dupa două zile îşi schimbă consistenţa şi parcă devine „îndesată” chiar dacă nu se întăreşte. De data aceasta a fost o minunăţie de pâine moale şi deosebit de pufoasa,am să revin să vă spun cum s-a păstrat.

Ingrediente

  • 450 g faina
  • 300 ml apa călduta
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 10 g drojdie uscata

Mod de preparare

Faina am amestecat-o cu sarea si am pus-o într-un bol.

Am facut o adâncitura la mijloc,am pus zaharul,drojdia,putina apa calduta,am amestecat drojdia,zaharul si apa si am acoperit cu putina faina.

Am lasat  sa înceapa sa dospeasca drojdia.

Am început sa adaug cam jumatate din apa calduta si am  framântat.

Am pus apoi uleiul si restul de apa.

Trebuie sa avem un aluat potrivit ca si consistenta,nici prea moale dar nici prea tare,astfel încât sa puteti framânta usor.

Acum,as zice ca asta e treaba de exercitiu,am stricat destule aluaturi pentru ca nu stiam exact ce consistenta trebuie sa aiba.

Puteti sa mai adaugati faina sau apa ,dupa caz.

Am framântat pâna ce aluatul a devenit elastic si s-a desprins usor de peretii vasului.

A ajutat destul de mult si uleiul din compozitie.

Am acoperit vasul cu un servet si  pus aluatul la loc caldut sa dospeasca pâna si-a dublat volumul.

Am framântat putin aluatul,l-am împartit în doua suluri pe care le-am împletit si le-am pus în tava de chec unsa cu putin ulei.

Am acoperit iar cu un servet curat si am lasat iar la dospit(de data aceasta,am pus tava deasupra aragazului pentru ca aveam ceva în cuptor).

Am preîncalzit cuptorul la 200 de grade si am pus tava la cuptor pentru 40 de minute.

Dupa 15 minute,am redus focul la 180 de grade.

Dupa cele 40 de minute,am scos pâinea din cuptor si am udat-o deasupra cu putina apa rece ca sa se înmoaie coaja,apoi am acoperit-o cu un prosop.

 

 

Poftă bună să aveţi !!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine de casă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Postat de Constelatialeu

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Iata cum se prepara aceasta Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata Am folosit robotul sa mearga treaba mai repede, desi imi place foarte mult sa simt aluaturile la mana...

Citeste continuarea

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Postat de katty

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2015, 18:26
Bine ca ai venit cu reteta ne facem planuri sa incepem si noi sa facem
la 22.02.2015, 18:27
Hărnicuță ești!
la 22.02.2015, 18:27
mai am 2 felii de paine,imi poti da si mie ca tare bine arata?
la 22.02.2015, 18:30
P.S. La noi n-are timp să se învechească
la 22.02.2015, 18:39
apetisanta rau painica ta!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking