Ingrediente
- 500 g faina
- drojdie proaspata cat o nuca
- 300 ml apa calduta
- 1 lingurita de sare
- 1 ou
- seminte de susan
Mod de preparare
Dizolvam drojdia in apa calduta, nu fiarta. Punem faina intr-un bol, adaugam drojdia dizolvata, sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati un praf de faina. Lasam aluatul la dospit 30-40 de minute, in loc calduros, apoi ii dam ce forma dorim si o punem in tava tapetata cu hartie de copt.
O mai lasam la dospit inca 15 minute, apoi o ungem cu ou batut, presaram seminte de susan sau de mac si o dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana cand este coapta. O invelim cu un prosop si o lasam sa se raceasca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|