Paine de casa

Postat de reisnaor_2006 in Piine
6 Noi 2018 | 4766 vizualizari
Paine de casa

Cand spun paine de casa ma gandesc la frumoasa mea copilarie, la mamaia mea draga, la mirosul cozonacilor din ziua de Craciun, painea scoasa din cuptor si toate bunatatile pe care le facea.

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 2 pliculete de drojdiuta
  • 450 ml de lapte caldut
  • 200 ml de apa calda
  • 2 lingurite de sare
  • 2 lingurite de zahar
  • 50 ml de ulei

Mod de preparare

      Cernem bine faina si o punem intr-un castron mai mare. Pregatim maiaua (drojdia se amesteca cu zahar, 1 lingura de faina si putin lapte).

      Cand maiaua este gata, o turnam peste faina. Adaugam restul ingredientelor si incepem sa framantam aluatul. Dupa ce ati framantat bine aluatul, il luati din lighean si il trantati pe fiecare parte de masa de cateva ori. Asta e partea care imi place cel mai mult, sa nu stai pe langa mine:))) daca aluatul este lipicios mai adaugam faina. Il lasam acoperit la crescut pana cand isi dubleaza volumul.

       Cand aluatul este crescut, il impartim in cate paini ne dorim sa facem. Fiecare bila de aluat o impartim in trei si le lasam 10 minute deoparte.

       Intindem cate o bagheta din fiecare bila de aluat pe care o impletim cu celelalte. Le asezam in tavile de copt tapetate cu hartie de copt, le ungem cu ou batut cu putin lapte si le introducem in cuptorul preincalzit la 160 de grade C.

  Se face testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Postat de Constelatialeu

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Iata cum se prepara aceasta Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata Am folosit robotul sa mearga treaba mai repede, desi imi place foarte mult sa simt aluaturile la mana...

Citeste continuarea

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Postat de katty

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2018, 11:45
ce bine arata!
la 06.11.2018, 11:46
Pâinea de casă este cea mai bună și a ta arată minunat!
la 06.11.2018, 12:10
Cea mai buna!
la 06.11.2018, 12:17
multumesc
la 06.11.2018, 12:26
Ce terapie buna faci tu
Si mie imi place sa framant, este o conectare la hrana cea de toate zilele

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking