Paine de casa Corona

Postat de TAB1TA in Piine
17 Mar 2020 | 2436 vizualizari
Paine de casa Corona

Chiar daca nu imi este intotdeauna la indemana sa fac paine, am fost oarecum nevoita de aceasta data sa fac. Si ma bucur ca am incercat pentru ca a iesit chiar foarte buna si pufoasa.

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 330 ml apa calduta
  • 2 plicuri drojdie uscata 7 g x 2 ( 14 g)
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • putina faina pentru blatul de lucru cand framantam aluatul

Mod de preparare

Am incalzit apa.
Am pus-o intr-un bol incapator.
Am adaugat lingura de zahar.
Am adaugat drojdia uscata si 2 linguri de faina.
Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se activeze drojdia.
Se va umfla si vor aparea mici bule de aer.
Apoi am adaugat uleiul, sarea si am amestecat bine.
Am adaugat si restul de faina prin cernere.
Am inceput sa amestec mai intai cu ajutorul unei linguri pana s-a legat bine, iar apoi cu mana.
Am presarat putina faina pe blatul de lucru si am framantat cateva minute aluatul.
Apoi l-am pus inapoi in bol si am acoperit cu un prosop. Am lasat sa se odihneasca la loc cald 1 ora.
Dupa ce aluatul a dospit si a crescut, am pus iar putina faina pe blatul de lucru si am mai framantat putin. L-am lasat cam 10 minute sa se odihneasca dupa care l-am impartit aluatul in 2 si l-am mai lasat 10 min sa se odihneasca.
Am format 2 baghete pe care le-am impletit in 2.
Am pregatit o forma rotunda. Am tapetat-o cu ulei si faina.
Am asezat aluatul in tava.
Am batut oul si am uns cu ajutorul unei pensule.
Am acoperit cu o hartie de copt pentru a evita sa se arda pe deasupra.
Am dat la cuptor la 180°C pentru 40 de minute.
Am mai uns cu putin ou si am mai lasat 5 minute la cuptor fara a fi acoperit cu hartia de copt.
Am scos din cuptor si am uns cu putina apa pentru ca sa ramana coaja moale.
Am mai lasat putin sa se raceasca, am scos din forma si am taiat.
E mai aspectuasa rupta cu mana. :))
Se desface fasii. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa Corona" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paine de casa

Postat de RODIMUR

Paine de casa

Se pune făina cernută în vasul pentru aluat, iar în mijlocul ei se va pune oul, drojdia mărunțită, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia cu oul, sarea și zahărul și se...

Citeste continuarea

Paine cu oua fierte

Postat de medioto59

Paine cu oua fierte

Este de preferat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei. Cernem faina printr-o sita cu gauri mici. Amestecam drojdia cu zaharul. Facem in centrul fainii o adancitura in care punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2020, 07:12
Cea mai bună, cea de casă!
la 17.03.2020, 07:49
Cea mai buna!
la 17.03.2020, 09:08
la 17.03.2020, 09:11
la 17.03.2020, 10:49
Asa este Cris

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking