Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher

Postat de AlexTeacher in Piine
26 Feb 2015 | 6416 vizualizari

Hai ca dupa atata vorbarie era si cazul sa mai pregatim cate ceva. Acum fac paine. Fac paine destul des - old school, asa cum pregatea bunica, fara masina de paine. Si m-am gandit sa va impartasesc reteta mea de paine cu branza de burduf, ceapa rosie si chimen. Aceasta reteta s-a nascut din dorinta mea de a manca un sandwich :) Cum nu prea aveam mare lucru prin frigider, si nici paine totodata, am zis ca trebuie sa fac o paine atat de buna incat sa fie o blasfemie sa mai pui ceva pe ea. Si-am reusit. Este pacat de la Dumnezeu sa n-o mancati goala. Nu contest ca este cam scumpicica pentru o paine, dar merita fiecare leut. Nu-i nici greu de facut si credeti-ma ca veti da pe spate chiar si cei mai exigenti critici culinari. Timp de un an de zile am fost bucatarul personal al Ambasadorului Greciei. Si adora aceasta paine - aceasta si inca una cu pancetta si rosii uscate (vom ajunge si la acea reteta in saptamanile urmatoare). O manca intotdeauna goala. Obisnuia sa serveasca un antreu mic, si apoi sa manance o paine intreaga la felul principal. Si tin minte ca dupa desert intotdeauna mai venea sa ma intrebe daca mi-au mai ramas cateva felii de paine, "ratacite" pe undeva. Din pacate, cu pozele stau cam prost, am o poza doar cu preparatul final, insa sper ca instructiunile au fost suficient de explicite incat sa va determine sa incercati aceasta minunatie. Pofta buna, si tineti minte: tot ce faceti in bucatarie, sa faceti cu dragoste ! :)

Inapoi la reteta

Comentarii (21)

la 26.02.2015, 12:34
Sunt prima la apel . Imi place fara retinere tot ce are chimen . Painea este deosebita .Cred ca doar rosii mai trebuie langa ea si poate fi servita ca aperitiv
Gata m-ai inebunit vreau si cu rosii uscate
Si bineinteles nu uitam de dragoste . Totul iese foarte bine cu ea
la 26.02.2015, 12:40
Imi place tare mult combinatia!Am sa incerc si eu reteta dar framantat aluatul la masina de paine
la 26.02.2015, 12:45
Sunt sigur ca va iesi buna. Eu unul trebuie sa marturisesc ca ador sa framant paine (cred ca-ntr-o viata anterioara am fost brutar) .
Sunt de parere ca ii transmiti o anumita energie in momentul in care o framanti.
Iar la masina de paine sincer sa fiu, nu am facut niciodata. Am inteles ca iti trebuie niste cantitati stricte de ingrediente, ca altfel s-ar putea sa nu iasa.
la 26.02.2015, 12:46
ce combinatie faina! Daca acum vreo 2 ani amestecam aluatul de paine cu lingura, acum de abia astept sa framant Chiar o sa-i fac cadoul sorei mele masina de paine, ca sta degeaba De incercat painea asta
la 26.02.2015, 13:27
Asta cu cantitatile stricte o auzisem si eu si intradevar asa scrie si in carte....daaaar, eu folosesc masina doar la framantat si cantaresc ingredientele, dar nu cu un cantar electronic, iar daca mi se pare ca mai trebuie mai adaug faina sau ulei...
la 26.02.2015, 13:27
Super combinatia din painea ta!
Eu inca framant aluatul clasic, fara masina de paine.
Voi incerca si eu reteta ta!
la 26.02.2015, 13:38
Arata tare bine! Din pacate eu nu sunt prietena deloc cu chimenul, iar cui branza de burduf...asa si asa...dar imi lasa gura apa si tot as manca o felie
la 26.02.2015, 13:41
Ei, asa pofta de paine mi-ai facut, Alex... Eu obisnuiesc sa fac paine in casa (ce-i drept, eu mixez ingredientele la robot ) , asa ca e musai sa fac si reteta povestita asa frumos de tine. Si astept si urmatoarea reteta, cu mare interes!
la 26.02.2015, 13:43
la 26.02.2015, 13:51
Interesanta ideea cu o parte de drojdie pusa peste faina si o parte dizolvata, eu o dizolvam pe toata si asteptam sa se dospeasca intai maiaua, taraneste
Cat despre dospitul aluatului, n-am avut niciodata rabdare sa-l las mai mult de o ora, poate doar daca n-a fost drojdia buna )
Am sa tin cont pe viitor.
Abia astept urmatoarea ta reteta.
la 26.02.2015, 16:05
Faina reteta ai adus Alex
Eu nu prea ma pricep la aluaturi,iar paine fac destul de rar,doar mama face o paine cu cartofi minunata,asa cum o facea si bunica.
Am insa o dilema,mama spune ca daca framant painea prea mult,nu ramane pufoasa
Sunt curioasa ce gust are painica asta facuta de tine.
Nici eu nu-i gasesc utilitate masinii pentru paine.
la 26.02.2015, 17:09
Iubesc sa fac paine si sa ma joc cu aluatul, eu sper ca intr-o viata viitoare sa fiu brutar . Buna painica ai facut Alex .
la 26.02.2015, 19:52
buna buna
Trebuie incercata!
la 26.02.2015, 22:04
Ce bine arata!
la 27.02.2015, 07:00
ce fain arata! incerc si eu dar in cantitate mai mica pentru inceput.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking