Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher

Postat de AlexTeacher in Piine
17 Iun 2015 | 2843 vizualizari
Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher

De cand ai facut prima data paine de casa poti spune ca te-ai indragostit. Singurul impediment care sta intre tine si aceasta minunatie este timpul. De indata ce-l pui la locul lui si constientizezi ca nu trebuie sa-ti desfasori neaparat viata pe fast forward ca sa fii fericit, te poti dedica si activitatilor de acest gen. Sper sa faci reteta pe care ti-o prezint mai jos. Te va impresiona cu adevarat !

Ingrediente

    • Faina alba (calitativa) – 900 g
    • Faina integrala – 200 g
    • Apa calduta – 600 ml
    • Drojdie proaspata – 40 g
    • Zahar – 1 varf de cutit
    • Masline naturale – 200 g
    • Busuioc proaspat – 1/2 casoleta
    • Ulei cu infuzie de trufe – 1 lingurita
    • Ulei de masline – 50 ml
    • Galbenus de ou – 2 buc
    • Susan – 2 lingurite
    • Seminte de in – 1 lingurita
    • Sare – 1 lingurita
    • Sare de Himalaya – 1 lingurita
    *Extra faina pentru framantat – 50 g – 100 g

Mod de preparare

  • Cerneti ambele tipuri de faina si amestecati-le intr-un bol incapator;

  • Dizolvati drojdia in apa calduta, adaugati zaharul si amestecati bine – lasati-o cca 10 min la temperatura camerei;

  • Scoateti samburii maslinelor si tocati-le marunt;

  • Tocati frunzele de busuioc;

  • Adaugati compozitia lichida impreuna cu cele doua tipuri de ulei in vasul malaxorului (puteti framanta aceasta paine si de mana - tot ceea ce trebuie sa faceti este sa incorporati treptat ingredientele lichide peste cele solide);

  • Montati carligul sau dispozitivul pentru plamadit si porniti aparatul pe viteza mica si incepeti sa adaugati faina treptat;

  • Adaugati apoi maslinele si busuiocul tocat;

  • Framantati cca 8 min (2 minute pe viteza mica, 6 min pe viteza medie);

  • Pudrati coca cu putina faina si asezati-o intr-un bol incapator, acoperita cu un prosop, la caldura pentru a se dospi;

  • Lasati-o cca 60 min;

  • Odata dospita, pudrati-o cu putina faina si modelati-o in 2 cantitati egale;

  • Asezati-le intr-o tava, pe hartie de copt, cu o distanta considerabila intre ele;

  • Crestati-le usor cu un cutit si ungeti-le cu galbenusurile de ou;

  • Adaugati seminte de susan, seminte de in si sare de Himalaya pe deasupra;

  • Introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade pentru 40-45 min;

  • Faceti testul cu scobitoarea sa vedeti daca sunt coapte;

  • Lasati-le la odihnit pe un tocator de lemn, acoperite cu un prosop, pentru cca 2-3 ore inainte de a le taia;

    Pofta buna ! 

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina

Postat de Ksenya

Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina

  Intr-un vas incapator desfacem drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam zerul cald, uleiul si 200 grame de faina cernuta   (din cele 500 grame). Amestecam toate ingredientele,...

Citeste continuarea

Reteta simpla de turte la tigaie: Cum sa faci turte acasa in doar cativa pasi

Postat de deyutzky

Reteta simpla de turte la tigaie: Cum sa faci turte acasa in doar cativa pasi

Iata cum se prepara Reteta simpla de turte la tigaie: Cum sa faci turte acasa in doar cativa pasi Mi-au iesit 4 turte cu diametrul cat palma.  Puneti intr-un bol faina, iar in mijlocul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2015, 18:52
ai si ajuns acasa, de la tvr? Hai ca noi iesim la masa, deci paine o iau de la tine
la 17.06.2015, 19:29
foarte buna reteta ta
la 17.06.2015, 19:30
Ce bunatate!
la 17.06.2015, 19:56
Ar trebui sa-mi iasa si mie,din moment ce am stat pe scaunul tau...
la 17.06.2015, 20:04
Bună pâinica Dar ce înseamnă: măsline naturale? și vreau să văd poze intermediare Ai putea să-mi spui să caut pe Google Dar eu vreau explicații amănunțite aici P

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking