Paine de casa cu iaurt, ulei de masline si cartofi

Postat de violeta30 in Piine
6 Ian 2017 | 2597 vizualizari
Paine de casa cu iaurt, ulei de masline si cartofi

M-am apucat din nou de paine ca a venit iarna :)

Ingrediente

  • 500 g faina
  • un cub mic de drojdie
  • 2 cartofi mici
  • 2 linguri de iaurt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • apa pentru fiert cartofii
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Am pus faina intr-un castron ca sa se incalzeasca. Am pus cartofii la fiert cu sare, taiati cubulete in apa de doua ori cat cartofii, se lasa la fiert pana se inmoaie bine si se vor sfarama.
Intr-un pahar am pus drojdia cu zahar si am frecat pana s-a facut lichida.
Cartofii fierti se paseaza ca pentru piure cu tot cu supa care rezulta de la ei. Se gusta daca sunt sarati si se mai adauga sare daca mai este nevoie.
Se pune drojdia peste faina, apoi se adauga piureul lichid impreuna cu iaurtul si uleiul de masline.
Se framanta bine si apoi il luam cateva minute din nou la framantat pana se amesteca bine.
Se presara faina in vas, apoi si pe coca si se lasa vreo 10-15 minute la odihna.
Se modeleaza painicile si se pun in tava, apoi se mai lasa cateva minute sa creasca.
Se unge cu galbenus de ou si se introduce in cuptorul incins in prealabil.
Se lasa sa capete o culoare aramie (in functie de cuptorul fiecaruia). Se scoate din tava dupa ce s-a copt si se inveleste intr-un prosop pana se serveste cu ce doriti.
S-aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu iaurt, ulei de masline si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)

Postat de doralinda72

Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)

Turnam faina in vasul de la mixer, apoi zaharul, sarea, drojdia, uleiul si tahina. Adaugam si apa calduta si mixam la robot cu ajutorul cricului de framantat ptr cca 15 minute. Cand aluatul e...

Citeste continuarea

Batoane cu mac

Postat de rocsi_1612

Batoane cu mac

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul si drojdia. Amestecam totul cu o lingura, incepem sa incorporam apa minerala, care sa fie de la temperatura camerei. Framantam cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 06.01.2017, 22:41
la 06.01.2017, 23:31
la 07.01.2017, 09:58
Buna!
la 07.01.2017, 10:20
la 07.01.2017, 11:37
Eu vrau un colt de paine!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking