Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara

Postat de Retete_gustoase in Piine
21 Aug 2024 | 487 vizualizari
Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara

Cea mai gustoasa si buna paine este cea facuta in casa, din ingrediente simple. Mirosul de paine proaspata cucereste instant si o poti savura cu unt, la sendvisuri sau poti pregati gustari diverse. Pentru aceasta Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara, ai nevoie doar de cateva ingrediente: faina, apa, drojdie.

Ingrediente

  • Ingrediente Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara:
  • 500 g faina alba de grau
  • 20 g drojdie proaspata
  • 10 g sare
  • 10 g zahar
  • 300 ml apa calduta
  • 30 ml ulei (optional)
  • susan sau mac

Mod de preparare

Cum se prepara Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara:

Faramiteaza drojdia proaspata si dizolv-o direct in apa calduta cu zahar.

Intr-un bol mare, cerne faina si pune sare intr-o parte a bolului.

Adauga drojdia activata si restul de apa calduta. Daca doresti, poti adauga si uleiul pentru a obtine un aluat mai moale si elastic.

Framanta aluatul timp de aproximativ 10-15 minute, pana devine neted si elastic.

Acopera bolul cu un prosop curat sau folie alimentara si lasa aluatul la dospit intr-un loc cald, timp de 1-1,5 ore sau pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a dospit, rastoarna-l pe o suprafata de lucru usor infainata.

Framanta-l usor pentru a scoate aerul, apoi modeleaza-l intr-o forma de paine, potrivita pentru tava de copt.

Poti folosi o tava dreptunghiulara pentru paine (de tip cozonac) pentru a obtine o forma perfecta pentru sandvisuri.

Pune aluatul modelat in tava, presara seminte de susan (mac, floarea soarelui) si acopera-l din nou cu un prosop. Lasa-l la dospit inca 30-45 de minute.

Preincalzeste cuptorul la 200°C.

Coace painea timp de 25-30 de minute sau pana cand capata o crusta usor aurie.

Daca doresti o crusta mai moale, poti pulveriza putina apa in cuptor in momentul in care introduci painea.

Scoate painea din tava si las-o sa se raceasca pe un gratar.

Dupa ce s-a racit, painea este gata pentru a fi folosita la sandvisuri.

Încearcă și rețeta de Ciabatta cu măsline, foarte gustoasă sau varianta de Pâine de casă cu iaurt, pufoasă și bună.

Îți recomandăm și rețeta de Pâine fără frământare.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chifle pentru hamburger

Postat de RuxyRux

Chifle pentru hamburger

Am cernut faina intr-un vas, am adaugat drojdia, zaharul, uleiul si sarea pe margine, si am turnat laptele caldut. Am framantat aluatul, rapid in cateva minute, l-am crestat adanc in forma de...

Citeste continuarea

Paine cu amestec de faina si malai

Postat de merisor67

Paine cu amestec de faina si malai

Am facut intai o compozitie din malai, adica am pus intr-un vas 500 ml apa la fiert in care am adaugat 200 gr malai si o lingura de sare. Am amestecat continuu pana cand malaiul si-a dublat...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking