Ingrediente
- Activam maiaua - starter cu
- 4 linguri de maia vezi reteta : : http://www.bucataras.ro/retete/maia-de-secara-starter-71199.html
- 375 ml apa izvor/fantana
- 220 g faina de secara
- Pentru aluatul pentru o paine avem nevoie de:
- 250 ml apa izvor/fantana
- 520 g faina de secara
- 1 1/2 lingurita de sare de mare
- seminte floarea soarelui (optional)
Mod de preparare
Maiaua- starter o amestecam cu apa ,apoi treptat adaugam faina acoperim cu un prosop si lasam la temperatura camerei 12 ore. Eu am activat-o seara, pana a 2-a zi.
Atentie! Recipientul trebuie sa fie incapator de 2 litri,va creste si va da pe afara daca este prea mic.
A doua zi avem dospeala gata .Are un miros placut usor spre acru.
Pregatim masina de facut paine.
Amestecam sarea cu apa, o dizolvam bine ,turnam in cuva masinii ,adaugam dospeala ,adaugam semintele de floarea soarelui daca este cazul apoi faina,introducem cuva in masina si selectam programul pentru paine.
Cu o paleta de silicon verificam daca s-au amestecat bine toate ingridientele.Nivelam suprafata ii dam o forma si lasam masina sa-si faca treaba,dupa terminarea programului,scoatem painea din cuva si o acoperim cu un prosop,painea este buna abea a 2-a zi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|