Paine din secara cu masline Kalamata, coaja de lamaie si herbes de Provence
Postat de Lia1 in Piine 18 Sep 2013 | 5627 vizualizari
Cred ca nu este vreun bucataras care sa nu fi vizitat blogul Codrutei "Apa.Faina.Sare" si sa nu fi ramas fascinat de ceea ce gaseste acolo.
Eu am facut sacrilegiul de a incerca sa fac retetele ei fara a creste o maia si am folosit drojdie. Nu va sfatuiesc sa faceti asta. Ma voi ocupa si eu sa cresc o maia cand voi avea starea si am sa va spun, atunci cand o voi folosi, care sunt diferentele.
Am luat proportiile de faina, apa si sare din reteta cu 70% secara si 30% integrala careia i-am adaugat aromele dintr-o alta reteta: masline Kalamata, coaja de lamaie si ierburi de Provence.
Painea de secara nu va fi pe gustul oricui. Este un aluat dificil de realizat. Drojdia Pakmaya uscata nu s-a potrivit prea bine, lucreaza bine cu faina alba dar nu si cu secara. N-am respectat indicatia de a o lasa 24 sau chiar 36 ore si abia dupa aceea sa o tai. Am asteptat sa se raceasca cateva ore si eram nerabdatoare sa o gust. Ca aspect arata cam ca a ei (la fel de crapata si albicioasa pe dinafara :) ) dar la interior ar trebui sa fie mai aerata, drojdia e o problema sa fie bine aleasa pt. aceasta reteta.
Si alta abatere grava a fost ca a intervenit ceva si am intrerupt prima dospire la vreo 20 de minute cred desi aveam timer-ul programat. Posibil sa nu o fi lasat-o sa creasca indeajuns. Deoarece drojdia m-a sabotat, cu siguranta voi repeta experienta dar sper eu, cu maia de secara.
Inapoi la reteta
|