Paine fara framantare

Postat de adela_64 in Piine
12 Dec 2014 | 8972 vizualizari
Paine fara framantare

Am descoperit de curand aceasta reteta si m-am gandit s-o impartasesc cu voi ! Este ceva senzational, iese o paine parca e facuta in cuptorul de chirpici al bunicii!

Ingrediente

  • 1 kg. faina 000
  • 700 ml apa
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron incapator, drojdia se dizolva intr-un pahar cu o parte din cantitatea de apa si se toarna peste faina, se adauga si restul de apa, apoi sarea , se amesteca totul, se acopera cu un capac sau cu folie alimentara si se introduce totul in FRIGIDER ! Se lasa acolo pana a doua zi! Trebuie sa stea asa intre 7 si 24 de ore! Eu de regula fac seara aluatul si o coc a doua zi cand ma intorc de la serviciu. Este un aluat "molicios si lipicios", trebuie sa va ajutati de faina ca sa-l lucrati.

Va trebuie o oala mare de vreo 6 litri pentru aceasta cantitate de faina, din fonta, de tuci, de inox sau de pamant. Eu am una mare de pamant. E super! E oala mea preferata! O iubesc, o ador! In fine, lasand la o parte slabiciunile mele, acest oloi trebuie bagat in cuptor, musai trebuie sa aibe capac si se lasa la incins bine de tot la temperatura maxima. Operatiunea asta o faceti inainte de a scoate aluatul din frigider pentru ca dureaza vreo 20-30 de minute pana se incinge bine oala. Asa!

Dupa ce-am infipt oloiul in cuptor, scoatem dospitura din frigider, se infarineaza bine blatul de lucru, se rastoarna aluatul dospit, infarinati bine si palmele, pudrati cu faina si suprafata aluatului. Intindeti-l cu mainile in forma de dreptunghi, apoi impachetati in trei pe luncime, veti obtine un dreptunghi ingust si lung, iar lateralele le aduceti una peste alta. Oooof! Ati inteles ceva ?!

N-am facut poze la fazele-astea, dar va promit ca voi face zilele aceste, daca nu mai aveti rabdare gasiti modul de impachetare si pe youtube.

Intoarceti aluatul cu lateralele impachetate in jos, acoperiti cu un prosop si lasati asa vreo 20 de minute, timp in care se va incinge si oala. Soateti oala din cuptor CU MANUSI, ridicati capacul, puneti aluatul in oala fierbinte intorcandu-l din nou cu lateralele impachetate in sus, puneti capacul, bagati oloiul in cuptor, nu schimbati temperatura, se lasa vreo 40-50 de minute cu capac, apoi 10 fara capac. Veti avea in fata o paine senzatioanala! Nu va speriat de atata polologhie pentru ca procedeul este incredibil de simplu. Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine fara framantare

Postat de Dya

Paine fara framantare

Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu cele 3 lingurite cu zahar pana se lichifiaza, adaugam 100 ml de apa calduta si o lasam la dospit 10-15 minte aproximativ. Intre timp cernem faina si...

Citeste continuarea

Pâine fără frământare

Postat de diaconta

Pâine fără frământare

Faina am cernut-o si am amestecat-o cu sarea Drojdia  am lichefiat-o cu zaharul,am pus cam 100 ml de apa calduţă,am lasat 10 minute si am pus si uleiul. In mijlocul fainii am facut o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2014, 15:34
Minunat arata!
la 12.12.2014, 15:38
Am sa prestez si eu . Imi place cum ti-a iesit . Mai ales coaja . Am si eu o oala mare de lut . . Am inteles procedeul de impachetare pentru ca am vazut pe Lorraine Pascal la Tv [ tot cu paine fara framantare ] . Reteta merge la favorite
la 12.12.2014, 20:26
la 12.12.2014, 22:07
O bunatate de paine!
la 13.12.2014, 00:16

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking