Paine fara framantare

Postat de raluca95 in Piine
9 Feb 2016 | 4951 vizualizari
Paine fara framantare

Recunosc ca reteta am vazut-o la un brutar din new york si mi-a placut foarte mult, asa ca am zis sa o incerc, si chiar a iesit.

Ingrediente

  • 2 cani de faina 000
  • o lingurita de drojdie dizolvata in doua/trei linguri de lapte caldut sau daca aveti proaspata si mai bine, puneti cam 15/20 g
  • o cana de apa (eu am folosit minerala, dar in reteta originala folosea apa simpla)
  • o lingurita de sare

Mod de preparare

Este foarte rapida. Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu sarea, adaugam drojdia dizolvata si apa si amestecam cu o lingura pana se ¨aduna¨ aluatul. Aluatul va fi moale si lipicios, da e bine asa. Il acoperim si il bagam la frigider unde il lasam pentru cel putin 12 ore. Eu l-am framantat pe la 3 dupamasa si a doua zi la 8 dimineata am scos aluatul.

A doua zi, scoatem aluatul din frigider si il turnam pe blatul de lucru pudrat cu multa faina pentru a evita ca acesta sa se lipeasca. Infainam bine suprafata si mainile si il aplatizam formand un dreptunghi pe care il impaturim astfel: partea stanga o ducem catre centru, iar partea dreapta o punem peste, dupa care intoarcem sulul si il mai impaturim o data. Pe un prosop curat de bucatarie punem multa faina punem painea cu ¨deschizatura¨ in jos, punem iar faina peste si acoperim (eu am folosit servetele groase de bucatarie pentru orice eventualitate ) si il lasam asa cam o ora. Incingem cuptorul la temperatura maxima (de obicei 250) cu o oala cu capac in interior.

Cu miscari rapide, ridicam painea si o punem in oala incinsa cu ¨deschizatura" in sus si punem capacul. O lasam asa cam 30 de minute, dupa care o mai lasam 15 minute fara capac pentru ca sa se rumeneasca painea. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine fara framantare

Postat de Dya

Paine fara framantare

Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu cele 3 lingurite cu zahar pana se lichifiaza, adaugam 100 ml de apa calduta si o lasam la dospit 10-15 minte aproximativ. Intre timp cernem faina si...

Citeste continuarea

Pâine fără frământare

Postat de diaconta

Pâine fără frământare

Faina am cernut-o si am amestecat-o cu sarea Drojdia  am lichefiat-o cu zaharul,am pus cam 100 ml de apa calduţă,am lasat 10 minute si am pus si uleiul. In mijlocul fainii am facut o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2016, 19:32
Am incercat-o si eu Imi place!
la 09.02.2016, 19:37
Bună pâinică!
la 09.02.2016, 19:41
Deya e prima oara cand am incercat-o, dar e foarte buna. Am mai pus aluat la frigider, mai ales cand faceam pizza, da reteta asta iese bine si e buna Multumesc Buni
la 09.02.2016, 19:53
Mananc de la tine, ca nu-mi place sa fac paine
la 09.02.2016, 19:55
Foarte bine aata!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking