Ingrediente
Pentru aluat:
- 320 ml lapte caldut
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 550 gr faina alba
- 1 plic drojdie uscata
- Pentru umplutura:
- 300 gr branza dulce de vaci
- 1 legatura leurda(congelata) sau patrunjel verde
- 4 catei de usturoi
- Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
- 70 gr unt
Mod de preparare
Pentru aluat: a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul la dospit 20 minute la loc caldut.
Pentru umplutura: intr-un castron zdrobim branza de vaci cu furculita, adaugam sare si piper proaspat rasnit, leurda taiata marunt(sau patrunjel daca nu avem leurda), usturoiul pisat, untul topit. Amestecam toate ingredientele pana obtinem o crema de branza.
Pe masa de lucru usor infainata punem aluatul. Il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi. Peste aluat intindem crema de branza. Cu un cutit bine ascutit taiem aluatul in patrate de marimea tavii in care urmeaza sa coacem painea. Suprapunem cateva felii, le punem in tava de paine, apoi adaugam restul de felii la celelalte, pana umplem tava si terminam feliile. Lasam aluatul la dospit 15 minute in cuptorul cald la 50 grade. Crestem temperature cuptorului la 175 grade si coacem painea 35-40 minute pana se rumeneste usor pe desupra. Lasam painea sa se racoreasca, o scoatem pe un fund de lemn, rupem felii de paine si servim cu mare pofta. Sa va fie de bine!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine- Felii cu branza si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|