Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)

Postat de postavaru in Piine
3 Noi 2016 | 7208 vizualizari
Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)

Iata ca a venit si toamna. Chiar daca afara ploua, tot are si toamna farmecul ei, daca ne gandim ca se apropie sarbatorile.
Imi place ca atunci cand afara e frig si ploaie, sa dau drumul la cuptor si sa coc ceva bun pentru cei dragi, ai mei. Asta inseamna pentru mine acasa, inseamna implinire, inseamna dragoste.
Dar haideti sa va spun si cum sta treaba cu painea asta cu usturoi. Este o paine simpla, aromata si care nu are nevoie de nicio alta mancare langa ea, poate doar o cana de lapte batut.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 375 g faina (3 cani)
  • 300 ml apa calduta (1 1/4 cani)
  • 7 g drojdie uscata (25 g drojdie proaspata)
  • 1 lingura rasa zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • Umplutura:
  • 45 g unt
  • patrunjel verde tocat
  • 6-7 catei de usturoi zdrobiti
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita cimbru
  • sare, piper
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte

Mod de preparare

Framantam aluatul din timp, pentru ca va trebui sa stea la dospit.
Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putina apa calduta si o lasam 10 minute sa creasca. Intre timp cernem faina intr-un bol. Facem o gropita in mijloc unde vom adauga drojdia activata.
Pe margini punem sarea si uleiul apoi incepem sa framantam si adaugam apa calduta. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Daca este nevoie mai adaugam putina faina.
Toata aceasta operatiune o puteti face cu ajutorul unui robot de bucatarie la care atasati carligul pentru framantat, sau puteti folosi masina de paine.

Dupa ce am framantat acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul (~1 ora).

Pana dospeste aluatul pregatim umplutura. Amestecam untul moale cu usturoiul zdrobit si restul condimentelor. Puteti folosi si alte ierburi, in functie de preferinte.

Dupa ce aluatul a dospit il rasturnam pe masa infainata si il intindem in foaie dreptunghiulara. Intindem untul aromat pe toata suprafata foii.

Taiem apoi foaia in fasii late de ~10 cm. Asezam fasiile una peste alta si le taiem in dreptunghiuri potrivite pentru tava in care le vom coace.
Asezam "teancurile" "in picioare" in tava, asa incat atunci cand scoatem painea din tava sa putem desprinde felii.

Acoperim tava cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca 15-20 de minute iar apoi o ungem cu galbenusul desfacut in 2-3 linguri de lapte.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand painea se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa putin la racit iar apoi se desprind felii. La noi aceasta paine a avut o viata foarte scurta :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Japoneze

Postat de rocsi_1612

Japoneze

Dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 3 linguri lapte, 1 lingura faina si lasam 10 minute sa stea la loc cald, sa cresca putin. Untul il topim, il lasam sa se raceasca, iar laptele il facem...

Citeste continuarea

Focaccia cu busuioc, ierburi italiene, masline si rosii

Postat de mihaelar63

Focaccia cu busuioc, ierburi italiene, masline si rosii

Se foloseste pentru copt  o forma de tort cu pereti detasabili . Am procedat astfel pentru ca asa am citit si eu , dar nu era nevoie de pereti detasabili . Foccacia obtinuta se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2016, 09:58
buna buna
la 03.11.2016, 10:04
Sigur nu-s cornulete?
la 03.11.2016, 10:18
Nebunie!! Am facut si eu painica, cornuletele inca nu
la 03.11.2016, 10:19
Ce apetisantă e!
la 03.11.2016, 10:30
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking