Paine irakiana (Samoon)

Postat de ctlina in Piine
3 Oct 2017 | 3231 vizualizari
Paine irakiana (Samoon)

Astazi in Irak se sarbatoreste ziua nationala. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/10/paine-irakiana-samoon.html Le samoon este pâinea tradițională irakiană. Este in forma de romb de dimensiuni intre 10 si 15 cm. O gasim peste tot, la restaurante este facuta pe loc într-un cuptor de cărămidă special pentru pâine. Locuitorii de la Bagdad se laudă deci cu ”pâine mereu proaspătă”, fie că este vorba despre lipia libaneză, fie că este vorba despre pâinea tradițională irakiană Samoon.

Ingrediente

  • 3 cani de faina (550 g)
  • 1 cana de apa calduta (250 ml -300 ml)
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de drojdie uscata

Mod de preparare

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, sarea si uleiul.

Amestecati si incorporati treptat apa calduta.

Framantam cca. 10-15 minute.

Acoperim si lasam sa creasca 2 ore.

Se degazează aluatul si se-mparte in 6 parti.

Rulati fiecare bucata si faceti-le in forma de romb.

Puneti painicile pe o placa acoperita de hartie de copt si lasati-le sa creasca 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 180° C.

Decorati cu lama unui cutit, ungeti-le cu lapte si presarati mac, susan

Coaceti timp de 30 - 35 minutes sau pana cand sunt frumos colorate.

Sunt bune natur sau le puteti umple cu garnitura dorita !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine irakiana (Samoon)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paine alba de casa

Postat de Pungasa_Rogue

Paine alba de casa

Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu zaharul, apa calda si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga sarea si se incepe framantarea, adaugand faina cat...

Citeste continuarea

Paine aperitiv invartita

Postat de RODIMUR

Paine aperitiv invartita

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și se adaugă: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Se toarnă lapte cald,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2017, 20:52
la 03.10.2017, 21:01
ce interesant!
la 03.10.2017, 21:20
Arată foarte bine. Cred că mi-ar plăcea...!
la 03.10.2017, 22:06
la 04.10.2017, 08:01

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking