Ingrediente
- 3 cani de faina (550 g)
- 1 cana de apa calduta (250 ml -300 ml)
- 1 lingura sare
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de drojdie uscata
Mod de preparare
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, sarea si uleiul.
Amestecati si incorporati treptat apa calduta.
Framantam cca. 10-15 minute.
Acoperim si lasam sa creasca 2 ore.
Se degazează aluatul si se-mparte in 6 parti.
Rulati fiecare bucata si faceti-le in forma de romb.
Puneti painicile pe o placa acoperita de hartie de copt si lasati-le sa creasca 30 de minute.
Incalziti cuptorul la 180° C.
Decorati cu lama unui cutit, ungeti-le cu lapte si presarati mac, susan
Coaceti timp de 30 - 35 minutes sau pana cand sunt frumos colorate.
Sunt bune natur sau le puteti umple cu garnitura dorita !
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine irakiana (Samoon)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|