Paine irlandeza cu cereale

Postat de RuxyRux in Dulciuri
27 Apr 2015 | 4035 vizualizari
Paine irlandeza cu cereale

De o vreme am tot probat diverse retete de irish bread, insa nici una nu m-a multumit pe deplin, ba prea lipicioase, cu crusta prea tare, ba gustul cam fad, sau prea pronuntat de bicarbonat....asa ca am trecut la creatie sa zic....oricum ideea este ca painica in principal contine iaurt sau lapte acru, faina, sare si bicarbonat, totul depinde cum le combini astfel incat sa-i dai un gust delicios...eu am facut ceva schimbari in bine si am obtinut o reteta grozava!

Ingrediente

  • 400 gr iaurt
  • 450 gr faina
  • 100 gr fulgi de cereale macinate( eu cumpar Bio pentru micul dejun din Plafar)
  • 2 linguri seminte de in
  • 1 plic de praf de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de seminte de in
  • 1 ou
  • putina apa( 2 linguri)
  • o lingura de faina pentru infainat

Mod de preparare

Am macinat cerealele impreuna cu semintele de in, apoi am cernut faina, am amestecat toate ingredientele si am framantat painica atat cat se se omogenizeze bine.

Am udat mainile cu putina apa, cele doua linguri si am uns painica apoi i-am dat forma si am pus-o in tava rotunda. Crestam usor painea cum dorim. Infainam usor painea.

La cuptorul incins la 200 de grade am copt painica 35 de minute...si gata...am lasat sa se raceasca perfect si am feliat-o...pofta mare la painica irlandeza gustoasa tare! pastrati painea maxim doua zile, de regula painea irlandeza se mananca proaspata! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine irlandeza cu cereale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paine Irlandeza

Postat de adnia

Paine Irlandeza

Se framanta toate ingredientele pana se formeaza bila de aluat (se poate folosi si robotul de bucatarie, sau masina de paine...in acest mod este mai comod), se aseaza intr-o tava tapetata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2015, 00:07
Ti-am zis ca aici dorm! ))
Arata minunat!
la 27.04.2015, 00:09
Ma bucur )))))) Ne vedem si dimineata din nou? )) Multumesc fata minunata!
la 27.04.2015, 00:20
adica diseara,nu? ).
la 27.04.2015, 00:22
buna painica
la 27.04.2015, 00:25
bunaaa

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking