Paine la tigaie fara framantare, cu masline si usturoi

Postat de Satisfyyourcravings in Piine
23 Mar 2018 | 2545 vizualizari
Paine la tigaie fara framantare, cu masline si usturoi

Ingrediente

  • 2 cani apa calda
  • 1 pachet drojdie uscata
  • 1/2 lingura sare
  • 4 1/3 cani faina
  • 1 cana masline (eu am folosit Kalamata, se pot folosi verzi sau negre)
  • 2 lingurite pudra de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • maghiran uscat
  • busuioc si oregano uscate

Mod de preparare

Intr-un bol, se amesteca apa si drojdia. 

Se adauga o cana de faina si sarea. Se amesteca cu o lingura de lemn pana la omogenizare. 

Se adauga maslinele, busuiocul, oregano si pudra de usturoi. Se amesteca pana la omogenizare. 

Se adauga restul de faina, cate o cana odata si se amesteca dupa fiecare adaugare.

Se acopera si se lasa la crescut o ora. 

Se unge o tigaie din fonta cu o lingura de ulei. 

Cu mainile pudrate cu faina se transfera aluatul in tigaie, modeladu-l sub forma de disc. Se acopera cu un prosop si se lasa 30 de minute. 

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se unge aluatul cu restul de ulei si se presara cu maghiran si sare. 

Se fac incizii in paine, din loc in loc cu un cutit. 

Se coace 30-35 de minute, pana devine aurie. 

Se transfera cu grija pe un grilaj din metal. 

Se lasa la racit inainte de a o taia. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tigaie fara framantare, cu masline si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine mediteraneana la tava

Postat de RuxyRux

Paine mediteraneana la tava

Se cerne faina intr-un vas, se adauga zaharul si drojdia uscata in mijloc, pe margine sarea si uleiul si se adauga apa calduta putin cate putin pana o incorporam pe toata. Se framanta aluatul (nu...

Citeste continuarea

Focaccia cu busuioc, ierburi italiene, masline si rosii

Postat de mihaelar63

Focaccia cu busuioc, ierburi italiene, masline si rosii

Se foloseste pentru copt  o forma de tort cu pereti detasabili . Am procedat astfel pentru ca asa am citit si eu , dar nu era nevoie de pereti detasabili . Foccacia obtinuta se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2018, 23:49
la 24.03.2018, 00:02
Punem reteta la favorite Si tigaia magica pe lista de dorinte
la 24.03.2018, 00:14
la 24.03.2018, 00:21
la 24.03.2018, 00:41

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking