Ingrediente
- 1 kg si 100 gr faina
- 2 pliculete de drojdie uscata( 14gr.)
- 2 lingurite si jumatate rase de sare
- 3 lingurite de zahar( brun)
- 60 ml ulei de masline( plus 3 linguri pentru uns painea)
- 600 ml apa calduta
- rozmarin
- masline
- sare de mare grunjoasa
- parmezan (o canita)
- tava 25/35 adanca( eu am avut Delimano ceramica)
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un vas, se adauga zaharul si drojdia uscata in mijloc, pe margine sarea si uleiul si se adauga apa calduta putin cate putin pana o incorporam pe toata. Se framanta aluatul (nu mult) se cresteaza adanc si se lasa apoi la crescut in loc cald, pana isi tripleaza volumul (o ora, o ora si jumatate).
Luam aluatul il pliem de cateva ori si il adunam intr-o bila. Vom intinde coca cu mana direct pe foaia de copt asezata in tava.
Facem cateva gropite cu degetul in aluat pana jos la baza tavii si stropim cu ulei de masline si presaram rozmarin tocat si sare grunjoasa apoi punem deasupra feliute de masline si presaram parmezan dupa dorinta.
Mai lasam aluatul 30 de minute la crescut( sau pana incingem cuptorul la 200 de grade).
Vom coace painea timp de 30 de minute.
Scoatem painea din cuptor si o lasam la racit inainte sa o taiem cu cutitul, desigur putem rupe un coltisor de pofta! Miroase divin!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine mediteraneana la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
|