Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei. Acolo se pune drojdia mărunțită, zahărul și oul, iar sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct cu drojdia.
Se amestecă îngredientele din mijlocul vasului și se adaugă puțin lapte cald, până ce se dizolvă atât zahărul, cât și drojdia. Apoi se adaugă tot laptele, puțin câte puțin și se încorporează toată făina.
După ce s-a încorporat toată făina se adaugă pe rând cele două linguri de ulei și se mai frământă aluatul, până ce devine elastic și nelipicios.
Se acoperă aluatul cu un șervet curat și se dă la căldură, întrun loc ferit de curenții de aer, ca să dospească.
Când aluatul s-a dublat (după aproximativ 3o-35 de minute) se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă puțin, pentru eliberarea bulelor de aer, după care se porționează în 16 bucăți egale.
Din aceste bucăți de aluat se fac suluri de aceeași dimensiune și se aranjează mai întâi 6 dintre ele, în poziție verticală, lăsând o distanță de 1 cm între ele.
Celelalte 10 suluri de aluat vor fi trecute pe rând printre cele verticale, ca la țesătură, deasupra și dedesubtul lor (ca în fotografie).
Se mai aranjează sulurile de aluat, ca să nu mai rămână loc între ele și când ”țesătura” este gata, se taie capetele lor, se ascund dedesubt și se presează ușor, ca să se lipească, dar să nu se deformeze modelul, așa cum se poate vedea în fotografii.
Se pune pâinea în tava prevăzută cu hârtie de copt și unsă cu ulei în prealabil, se mai aranjează puțin, dacă este cazul, după care se acoperă cu un șervet curat și se mai lasă 10-15 minute, ca să mai crească.
Când pâinița a mai crescut, se unge cu un ou bătut și se presară semințe de mac, sau susan.
Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, până ce pâinea crește și se rumenește frumos. Atunci se scoate tava din cuptor și se lasă pâinea să se răcorească, înainte de a fi servită.