Ingrediente
- 200 g faina alba
- 200 g faina integrala
- 200/250ml apa călduță
- 4 linguri ulei
- 8 g sare
- 7 g drojdie uscata
- 10 g zahar
Mod de preparare
Cernem faina intr-un vas, presărăm sarea, facem o gropita, adăugăm drojdia, zaharul, uleiul si apa călduță si amestecam.
Framantam, o să iasă un aluat lipicios, mai presărăm faina până devine un aluat compact.
Punem aluatul intr-un castron acoperit cu folie alimentara, il punem intr-un loc ferit de curent pt. cca. 40min.
După ce a crescut, il așezăm pe masa presărată cu făină, ii dam o formă rotundă și îl mai lăsăm cca. 20 minute, acoperit cu un server de bumbac.
Intre timp, dam drumul la cuptor la 220 grade C, punem în tavă hârtie de copt si adăugăm pâinica, presărăm faina si o crestam ușor, o lăsăm pt 25/30min, depinde de cuptor, ea trebuie să fie rumena.
O scoatem pe ceva, când o întoarcem si o batem, trebuie să sune a gol.
Intr-un final am fost multumita, a ieșit coaja crocanta si interiorul moale, fff buna. 🍞🍯☕
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rapida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|