Paine turceasca

Postat de mihaelar63 in Piine
15 Mai 2020 | 3443 vizualizari
Paine turceasca

 De vreo doi ani am painea aceasta pe lista de asteptare . Am mai studiat putin tehnica de preparare  Mi-am luat inima in  dinti si am dat bataie  . Nu regret,se obtine o paine gen lipie frageda si pufoasa  . Mi-a adus o surpriza placuta gustul si consistenta acestei paini . Cu siguranta o sa  o mai fac . Merge perfect pe masa de picnic . Asa sa uimesti musafirii :D ,, aluaturi de casa "

Ingrediente

  • 500 gr faina tip 650
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 125 ml apa calduta
  • 250 ml lapte la temperatura camerei
  • 2 linguri mix susan , alb si negru

Pt uns:1 galbenus +1 lingura iaurt +1 lingura ulei masline

Mod de preparare

  1.  Drojdia proaspata se faramiteaza si se amesteca cu apa incalzita la 45 grade cu uleiul, zaharul si cu putina faina alba.
  2. Zaharul ajuta la  activarea drojdiei .
  3. Sarea  incetineste fermentarea dar trebuie pusa pentru gust de aceia se aduga doar o data cu faina .
  4. Lasati 15 minute ca drojdia sa inceapa sa fermenteze . Veti observa ca aluatul subtire face bulbuci .
  5. Se  amesteca  maiaua ce fermenteaza cu lapte la temperatura camerei si incet se incorporeaza faina si sarea .
  6. Framantatul il puteti face din acest moment si cu robotul de bucatarie .
  7. Se obtine un aluat destul de moale si lipicios , dar asa trebuie sa fie .
  8. Se acopera vasul cu un servet si se lasa la dospit in loc caldut , timp de 30 minute .
  9. Dupa treizeci de minute se scoate aluatul  din vas si se formeaza o bila .
  10.  Pe o tava cu foaie de copt infainata se intinde sub forma ovala sau rotunda aluatul, usor cu ajutorul degetelor dinspre interior spre exterior .
  11. Se amesteca o lingurita de faina cu 2 linguri de apa . Se inmoaie degetele in acest amestec si se traseaza liniile pentru model . Intai conturul si apoi puteti face patrate , romburi sau linii serpuite .
  12. Daca nu s-ar face aceste linii pentru model , aluatul s-ar umfla si s-ar pierde linia specifica .
  13. Acoperiti din nou tava cu un servet si o lasati sa se odihneasca15 minute.
  14. Ungeti toata suprafata lipiei cu amestecul de galbenus , iaurt si ulei .
  15. Presarati pe deasupra semintele de susan gustoase si benefice pentru sanatate .
  16. Se da tava la cuptorul incins la 200 grade timp de 25-30 minute , pana cand painea se rumeneste frumos .

                                      Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine turceasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Paine turceasca Ramadan

Postat de rocsi_1612

Paine turceasca Ramadan

Intr-un bol puneti apa calduta, drojdia si le amestecati. Adaugati laptele si uleiul. Cerneti faina, o turnati in bol peste lichide. Presarati zaharul si sarea. Incepeti si framantati. O sa iese...

Citeste continuarea

Paine turceasca

Postat de madi_marin

Paine turceasca

Se pun in vasul robotului de framantat apa calda, drojdia si zaharul si se amesteca cu o lingura pana ce drojdia s-a dizolvat complet. Apoi se adauga laptele la temperatura camerei, uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2020, 22:05
Prea buna
la 15.05.2020, 22:05
Buna!
la 15.05.2020, 22:13
Buna!
la 15.05.2020, 22:20
Eu am făcut icre. Facem jumi-juma? ))
la 15.05.2020, 22:23
Ina )))))

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking