Paine turceasca

Postat de mihaelar63 in Piine
15 Mai 2020 | 172 vizualizari
Paine turceasca

 De vreo doi ani am painea aceasta pe lista de asteptare . Am mai studiat putin tehnica de preparare  Mi-am luat inima in  dinti si am dat bataie  . Nu regret,se obtine o paine gen lipie frageda si pufoasa  . Mi-a adus o surpriza placuta gustul si consistenta acestei paini . Cu siguranta o sa  o mai fac . Merge perfect pe masa de picnic . Asa sa uimesti musafirii :D ,, aluaturi de casa "

Ingrediente

  • 500 gr faina tip 650
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 125 ml apa calduta
  • 250 ml lapte la temperatura camerei
  • 2 linguri mix susan , alb si negru

Pt uns:1 galbenus +1 lingura iaurt +1 lingura ulei masline

Mod de preparare

  1.  Drojdia proaspata se faramiteaza si se amesteca cu apa incalzita la 45 grade cu uleiul, zaharul si cu putina faina alba.
  2. Zaharul ajuta la  activarea drojdiei .
  3. Sarea  incetineste fermentarea dar trebuie pusa pentru gust de aceia se aduga doar o data cu faina .
  4. Lasati 15 minute ca drojdia sa inceapa sa fermenteze . Veti observa ca aluatul subtire face bulbuci .
  5. Se  amesteca  maiaua ce fermenteaza cu lapte la temperatura camerei si incet se incorporeaza faina si sarea .
  6. Framantatul il puteti face din acest moment si cu robotul de bucatarie .
  7. Se obtine un aluat destul de moale si lipicios , dar asa trebuie sa fie .
  8. Se acopera vasul cu un servet si se lasa la dospit in loc caldut , timp de 30 minute .
  9. Dupa treizeci de minute se scoate aluatul  din vas si se formeaza o bila .
  10.  Pe o tava cu foaie de copt infainata se intinde sub forma ovala sau rotunda aluatul, usor cu ajutorul degetelor dinspre interior spre exterior .
  11. Se amesteca o lingurita de faina cu 2 linguri de apa . Se inmoaie degetele in acest amestec si se traseaza liniile pentru model . Intai conturul si apoi puteti face patrate , romburi sau linii serpuite .
  12. Daca nu s-ar face aceste linii pentru model , aluatul s-ar umfla si s-ar pierde linia specifica .
  13. Acoperiti din nou tava cu un servet si o lasati sa se odihneasca15 minute.
  14. Ungeti toata suprafata lipiei cu amestecul de galbenus , iaurt si ulei .
  15. Presarati pe deasupra semintele de susan gustoase si benefice pentru sanatate .
  16. Se da tava la cuptorul incins la 200 grade timp de 25-30 minute , pana cand painea se rumeneste frumos .

                                      Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine turceasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Oua turcesti cu unt brun si spanac

Postat de Satisfyyourcravings

Oua turcesti cu unt brun si spanac

Se incalzeste untul intr-o cratiocioara la foc mediu pana devine brun. Atentie sa nu se arda. Se tranfera intr-un vas mic.  Se decojesc rosiile si se taie cuburi mici. Usturoiul se...

Citeste continuarea

Balık ekmek - Peste in paine a la Istambul

Postat de Ksenya

Balık ekmek - Peste in paine a la Istambul

Pestele il filetam si contimentam cu sare, piperul ,coriandrul si piperul  rosu  ,dam la frigider pentru a 2-a zi. Incingem  tigaia -gratar,cand s-a incins bine punem fileurile...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 15.05.2020, 22:05
Prea buna
la 15.05.2020, 22:05
Buna!
la 15.05.2020, 22:13
Buna!
la 15.05.2020, 22:20
Eu am făcut icre. Facem jumi-juma? ))
la 15.05.2020, 22:23
Ina )))))

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking