Paine turist

Postat de ancutsa in Piine
15 Feb 2021 | 1497 vizualizari
Paine turist

Această pâine gustoasă, pufoasă și untoasă ne-a încântat pe toți. A avut acel gust pe care-l știam de mult, de pâine turist cumpărată, dar bună, pentru că în ultima vreme am nimerit numai pâine turist cu gust de margarină.

Ingrediente

  • 10 g drojdie uscată,
  • 140 ml lapte,
  • 210 ml apă,
  • 50 g unt topit,
  • 450 g făină albă,
  • 1,5 linguriță sare,
  • În plus:
  • 60 g făină albă,
  • 30 ml lapte

Mod de preparare

 

Aluatul:

Pui într-un bol (vasul de la mixer) laptele cu untul topit (eu am încălzit în același ibric untul și laptele). Verifici amestecul, să fie cald, nu fierbinte și adaugi drojdia uscată și lași câteva minute, să se activeze drojdia. Adaugi apa caldă, sarea și făina și începi să amesteci.  Frămânți până obții un aluat moale, neted și lucios, aprox 8 minute la robot / mixer, la viteză mică.

Lași la dospit, la loc cald, până își dublează volumul (aprox 30 min).

Transferi aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină (aprox 60 g) și mai frămânți cât să dai formă aluatului. Îl tai în două bucăți. Întinzi fiecare aluat în foaie subțire, pe care o rulezi pe lung și închizi marginile. Procedezi la fel cu cel de-al doilea aluat. Răsucești apoi cele două rulouri (ca pe cozonac) și transferi pâinea într-o tavă de pâine pregătită cu hârtie de copt umezită și stoarsă.

 

Coacerea:

Lași pâinea la dospit în tavă aprox 20 de minute, la loc cald. Apoi o ungi cu lapte și o dai la cuptor mai întâi la foc mediu pentru 15 minute, apoi la foc mic încă 30 de minute sau până se rumenește. În ultimele 10 minute, o mai scoți din cuptor pentru a o unge tot cu lapte.

Când e gata, o scoți și o ungi cu apă pe toate părțile, apoi o învelești într-un prosop de bucătărie, ca să capete crustă moale.

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/02/paine-turist.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine turist" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sandwich cu mozzarella si salam

Postat de Sim0naWorld

Sandwich cu mozzarella si salam

Pe una din cele doua felii de paine am asezat bucatile de salam, fasiile de castravete murat, ceapa verde taiata rondele si rondelele de mozzarella. Am condimentat cu sare si piper, am acoperit cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2021, 20:13
la 15.02.2021, 20:38
Imi aduc aminte de painea turist, o cumparam din centru de la Ploiesti, pe unde erau candva magazinele Mercur si eu eram in scoala generala.... imi placea ca era pufoasa si mirosea frumos !
la 15.02.2021, 20:45
Arata tare bine!
la 15.02.2021, 20:51
Eu nu stiu cum este painea turist, dar imi place cea facuta de tine!
la 15.02.2021, 20:52

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking