Paine/clatita berbera Bouchiar
Postat de ctlina in Piine 11 Iun 2017 | 2684 vizualizari
Bouchiar, Chiar este o "paine" fina si moale sau o "clatita groasa", un preparat la jumătatea distanței dintre clătitele Msemen (Melloui) și pâinea Batbout marocana. Este facuta cu un amestec de faina si de semolina (gris extra fin).
Originea ei este controversata, dar ce este sigur este ca e o reteta berbera.
Se spune ca vine din regiunea Chaouia din Maroc, o regiune agricola cunoscuta pentru varietatile de paine coapta direct la tigaie. Numele ei vine din cuvantul berber chaoui - "oier".
Chaouia se traduce deci ca "tara oierilor".
Este de asemenea o reteta algeriana foarte cunoscuta din regiunea Aures unde se vorbeste limba berbera chaoui.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/bouchiar-paineclatita-berbera.html
Inapoi la reteta
|