Ingrediente
- 200 g semolina (gris extra fin)
- 300 g de faina
- 1 ou
- 1 lingura de drojdie uscata
- 1 lingura de praf de copt
- 1 lingura de zahar
- 2 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- 300 ml de apa calduta (aproximativ, in functie de incorporarea fainei si a grisului))
Pentru coacere:
Pentru a degusta:
Mod de preparare
Dizolvati drojdia uscata intr-un pic de apa calduta si lasati sa-si dubleze volumul.
In bolul robotului sau intr-un castron adanc, puneti faina, praful de copt, sarea, zaharul si grisul si amestecati incet.
Adaugati oul, amestecati, puneti drojdia si framantati adaugati treptat apa calda pana obtineti un aluat moale si lipicios (8 minute la robot). Adaugati uleiul si framantati din nou (5 minute la robot).
Acoperiti cu un prosop proaspat si lasati aluatul sa-si dubleze volumul timp de 1h-2h.
Degazati aluatul si formati 6 bile, le-am facut mari, puteti face si mai mici, daca doriti. Puneti-le pe o farfurie/plat intins uns cu un pic de ulei.
Ungeti suprafata de lucru cu un pic de ulei si presarati gris deasupra.
Aplatizati fiecare bila cu palma mâinii și intindeti-o în forma rotunda- grosime de 1/2 cm.
Incalziti o tigaie antiadeziva si ungeti-o cu ulei.
Puneti clatita de aluat si coaceti la foc potrivit.
Cand este bine umflata, puneti cateva picaturi de ulei, intoarceti-o si rumeniti pe cealalta parte. Procedati la fel cu tot aluatul.
Serviti-le caldute cu unt topit, miere si un bun ceai din menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine/clatita berbera Bouchiar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|