Tarta cu branza, leurda si dovlecei

Postat de simona72 in Piine
24 Mar 2015 | 6787 vizualizari
Tarta cu branza, leurda si dovlecei

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 100 gr branza dulce de vaci proaspata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cub mic de unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 230-250 gr faina alba
  • 1 lingura drojdie uscata
  • pentru umplutura:
  • 300 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 ou
  • 1 legatura leurda
  • 100-150 gr carne fiarta de pui(optional)
  • 1 dovlecel
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 albus de ou

Mod de preparare

Aluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca aluatul este prea vartos adaugati lapte...asta in functie de cat de zeroasa este branza. Veti obtine un aluat usor moale, pe care-l puneti pe masa de lucru usor infainata. Il intindeti cu sucitorul dandu-i o forma dreptunghiulara, in functie de tava in care faceti tarta. Punem aluatul intr-o tava dreptunghiulara in care am pus hartie de copt, lasand marginile putin ridicate pe peretii vasului.

Pentru umplutura: zdrobim branza cu o furculita. Adaugam sare, piper, oul si leurda taiata in fasii subtiri. Amestecam pana la incorporarea ingredientelor. Punem compozitia de branza peste aluat, peste branza punem bucatele de carne fiarta de pui, iar peste carne presaram putina sare si piper proaspat rasnit. Dovlecelul, il spalam, il uscam cu prosop de hartie, il lasam cu coaja si il taiem in felii subtiri. Eu am folosit robotul de bucatarie pentru felierea dovlecelului... Punem feliile de dovlecel intr-o sita, le pudra cu sare si le lasam 5-10 minute sa se inmoaie. Asezam peste bucatile de carne un strat de dovlecei, iar peste dovlecei albusul de ou batut cu un praf de sare. Dam tava la cuptorul caldut pentru 15-20 minute, sa dospeasca putin aluatul. Coacem tarta la 180 grade pentru 30 minute, pana capata crusta si aluatul este patruns. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza, leurda si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu legume

Postat de simona72

Tarta cu legume

Pentru aluat: ca de obicei l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am intins aluatul pe masa de lucru/folie de silicon...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2015, 18:53
Ce bunatate!
la 24.03.2015, 19:00
buna buna
la 24.03.2015, 19:02
la 24.03.2015, 19:10
ce bunatate
la 24.03.2015, 19:19
ce pofta mi-ai facut!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking