Ingrediente
- pentru aluat:
- 100 gr branza dulce de vaci proaspata
- 2 linguri ulei de masline
- 1 cub mic de unt
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 230-250 gr faina alba
- 1 lingura drojdie uscata
- pentru umplutura:
- 300 gr branza dulce de vaci
- 2 linguri smantana grasa
- 1 ou
- 1 legatura leurda
- 100-150 gr carne fiarta de pui(optional)
- 1 dovlecel
- 1 praf de sare si piper
- 1 albus de ou
Mod de preparare
Aluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca aluatul este prea vartos adaugati lapte...asta in functie de cat de zeroasa este branza. Veti obtine un aluat usor moale, pe care-l puneti pe masa de lucru usor infainata. Il intindeti cu sucitorul dandu-i o forma dreptunghiulara, in functie de tava in care faceti tarta. Punem aluatul intr-o tava dreptunghiulara in care am pus hartie de copt, lasand marginile putin ridicate pe peretii vasului.
Pentru umplutura: zdrobim branza cu o furculita. Adaugam sare, piper, oul si leurda taiata in fasii subtiri. Amestecam pana la incorporarea ingredientelor. Punem compozitia de branza peste aluat, peste branza punem bucatele de carne fiarta de pui, iar peste carne presaram putina sare si piper proaspat rasnit. Dovlecelul, il spalam, il uscam cu prosop de hartie, il lasam cu coaja si il taiem in felii subtiri. Eu am folosit robotul de bucatarie pentru felierea dovlecelului... Punem feliile de dovlecel intr-o sita, le pudra cu sare si le lasam 5-10 minute sa se inmoaie. Asezam peste bucatile de carne un strat de dovlecei, iar peste dovlecei albusul de ou batut cu un praf de sare. Dam tava la cuptorul caldut pentru 15-20 minute, sa dospeasca putin aluatul. Coacem tarta la 180 grade pentru 30 minute, pana capata crusta si aluatul este patruns. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza, leurda si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|