Ingrediente
- pt aluat:
- 200 ml lapte batut sau kefir
- 150 ml apa calduta
- 1 ou batut
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 2-3 linguri ulei de masline
- 700 gr faina alba
- 1 cub mic de drojdie proaspata(faramitata)
- pt uns:
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte
Mod de preparare
Dupa cum v-am obisnuit aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina framanta aluatul,il lasam sa creasca 20 minute.
Avand in vedere ca eu mai aveam nevoie de masina sa-mi framante alt aluat, am pus aluatul de painici intr-un castron, l-am acoperit cu prosop curat de bucatarie si l-am dat in cuptorul caldut la 60 grade sa creasca.
Am rasturnat aluatul, dupa ce a crescut pe masa usor infainata, am rupt bucatele din aluat, le-am modelat in maini sa le dau forma rotunda, le-am asezat in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt. Le-am mai lasat 15 minute sa creasca, le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte si le-am dat la cuptorul incins la 170-180 grade pt 20 minute pana devin rumene deasupra.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|