Painici Laugenbrot

Postat de timea in Piine
26 Ian 2013 | 7119 vizualizari
Painici Laugenbrot

Aceste painici minunate le-am vazut la Ancuta si la Laura Adamache. Imi tot trageau cu ochiul de ceva vreme si in sfarsit le-a venit si lor randul.

Ingrediente

  • 500 gr faina alba
  • un cubulet drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 270 ml apa calduta
  • 4-5 linguri ulei
  • 2 l apa
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 lingurite sare
  • In plus:
  • sare de mare
  • seminte de susan

Mod de preparare

Lasam drojdia la dospit in putina apa calduta amestecata cu o lingurita zahar, timp de aprox 10 min.

Punem faina intr-un vas, amestecam cu sarea si facem un cerc in mijloc unde turnam apoi drojdia dospita. Adaugam treptat restul de apa calduta si uleiul si fremantam cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de degete. 

Acoperim si lasam la dospit la loc cald aprox 40 min.

Dupa ce a dospit formam cu mainile unse cu putin ulei, 15 bilute de aprox 50 gr fiecare.

Punem 2 l de apa intr-un vas si punem pe foc adaugand sarea si bicarbonatul.

Cand incepe apa sa fiarba punem cate 5 painici si lasam in apa aprox 30 secunde. Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam asa si cu restul de painici.

Crestam painicile cu un cutit bine ascutit si presaram apoi sare de mare si seminte de susan.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aprox 20-25 minute pana se rumenesc frumos.

Scoatem din cuptor si le asezam pe un prosop pana se racesc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Painici Laugenbrot

Postat de lucy2002

Painici Laugenbrot

Intr-un vas cernem faina si adaugam drojdia uscata, zaharul, sarea si apa calduta. Framantam bine pana aluatul se dezlipeste de pe mana. Adaugam untul si iar framntam. Lasam aluatul sa...

Citeste continuarea

Painici Laugenbrot

Postat de MotanLaOale

Painici Laugenbrot

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingura faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2013, 18:39
am venit sa imi dai si mie o painica calda!
la 26.01.2013, 18:40
wow ce fain arata
la 26.01.2013, 18:42
Cu drag Alina , Multumesc Gabytza
la 26.01.2013, 18:48
la 26.01.2013, 18:54
o trec la favorite!

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking