Ingrediente
- 500 gr faina alba
- un cubulet drojdie proaspata
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 270 ml apa calduta
- 4-5 linguri ulei
- 2 l apa
- 10 lingurite bicarbonat de sodiu
- 4 lingurite sare
- In plus:
- sare de mare
- seminte de susan
Mod de preparare
Lasam drojdia la dospit in putina apa calduta amestecata cu o lingurita zahar, timp de aprox 10 min.
Punem faina intr-un vas, amestecam cu sarea si facem un cerc in mijloc unde turnam apoi drojdia dospita. Adaugam treptat restul de apa calduta si uleiul si fremantam cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de degete.
Acoperim si lasam la dospit la loc cald aprox 40 min.
Dupa ce a dospit formam cu mainile unse cu putin ulei, 15 bilute de aprox 50 gr fiecare.
Punem 2 l de apa intr-un vas si punem pe foc adaugand sarea si bicarbonatul.
Cand incepe apa sa fiarba punem cate 5 painici si lasam in apa aprox 30 secunde. Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam asa si cu restul de painici.
Crestam painicile cu un cutit bine ascutit si presaram apoi sare de mare si seminte de susan.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aprox 20-25 minute pana se rumenesc frumos.
Scoatem din cuptor si le asezam pe un prosop pana se racesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (50)
|