Painici Laugenbrot

Postat de gaby_d in Piine
14 Iun 2013 | 3892 vizualizari
Painici Laugenbrot

Cu painicile Laugenbrot pofta mi-a facut draga mea prietena Timea, dar reteta apartine Laurei Adamache. Multumesc frumos, fetelor! Niste painici grozave pentru micul dejun, pufoase si aspectuoase, bune cu unt si dulceata, facute sandwish sau…servite ca atare Painici Laugenbrot )

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • un cub drojdie – 25 gr
  • o lingura zahar
  • o lingurita sare fina
  • 4-5 linguri ulei/ulei de masline/unt
  • 250-270 ml apa calduta
  • in plus
  • 2 l apa
  • sare mare
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
  • seminte de susan

Mod de preparare

Reteta e extrem de simpla.

Intr-un vas mic amesteca drojdia cu putina apa calda, zaharul si 2-3 linguri faina.Omogenizeaza.

Pune intr-un bol mai marisor faina, fa o gropita in mijloc si toarna amestecul cu drojdia. Lasa 10 minute la loc cald (drojdia va creste) ,adauga sarea si uleiul apoi aduna totul in mijloc incepand de pe laterale, ducand faina catre drojdia crescuta si adauga treptat apa calda , framantand bine aluatul.

In functie de puterea de absorbtie a fainii mai adauga fie apa calda, fie putina faina, pana obtii un aluat elastic, nelipicios. Acopera bolul cu-n servet curat si da-l la loc cald pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Scoate apoi aluatul pe blatul infainat , modeleaza un sul grosut si taie aluatul in 15,16 bucati aproximativ egale. Mie mi-au iesit 16 bucati.

Le poti face si mari…cred…8-10 bucati.

Pune 2l de apa la fiert cu 10 lingurite bicarbonat si putina sare mare.

Cand amestecul clocoteste pune cate 5 bilute de aluat si fierbe-le aproximativ 30 secunde.

Scoate-le cu o paleta cu gauri, scurge-le si aseaza-le in tava in care ai pus hartie pentru copt. Lasa loc intre ele. Cu varful unui cutit bine ascutit cresteaza-le la suprafata.

Presara sare mare si seminte de susan, introdu tava in cuptorul preincalzit si coace painicile aproximativ 25 minute – trebuie sa fie frumos rumenite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici Laugenbrot

Postat de lucy2002

Painici Laugenbrot

Intr-un vas cernem faina si adaugam drojdia uscata, zaharul, sarea si apa calduta. Framantam bine pana aluatul se dezlipeste de pe mana. Adaugam untul si iar framntam. Lasam aluatul sa...

Citeste continuarea

Painici Laugenbrot

Postat de MotanLaOale

Painici Laugenbrot

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingura faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2013, 07:34
ce frumoase ti-au iesit
la 14.06.2013, 07:36
Ce frumoase sunt,dar eu le dau susanul jos...
la 14.06.2013, 07:47
Eu am trecut să văd cum e cu reţeta. Fireşte că n-am ce comenta acolo unde totul e ca la carte.
Ei, am găsit şi vreo două virgule puse cu "space" dat când nu trebuie, dar şi undei perfecţiune se mai greşeşte
la 14.06.2013, 08:02
Super delicioase! La favorite!
la 14.06.2013, 08:04
bune bune

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking