Ingrediente
- 500 g. faina
- 1 cub drojdie proaspata sau un plic drojdie uscata
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sare
- 4-5 linguri ulei
- 250-270 ml. apa calduta
- Solutia de oparit
- 2 l. apa
- 10 lingurite bicarbonat de sodiu
- sare mare-eu am pus o lingurita
Mod de preparare
Pregatim aluatul framantand toate ingredientele sau putem sa le punem in masina de paine-program faramantare.
Lasam circa o jumatate de ora la dospit.
Dupa dospire formam un sul mai gros si taiem 15-16 bucati .Eu le-am taiat de grosimea a doua degete.
Intr-o cratita punem la fiert apa,bicarbonatul si sarea.
Cand incepe sa clocoteasca punem bucatile de aluat si le lasam pret de 30 secunde.
Se scot cu o paleta cu gauri,le asezam in tava de copt tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins pentru20-25 de minute.
Sa fie frumos rumenite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|