Painici Laugenbrot

Postat de Bunica in Piine
12 Iun 2013 | 4356 vizualizari
Painici Laugenbrot

Le-am vazut postate de Timea si de Gabi. Nu m-am indoit nicio clipa de bunatatea lor,dar cand le-am gustat.................Am mancat 3 painici.

Ingrediente

  • 500 g. faina
  • 1 cub drojdie proaspata sau un plic drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4-5 linguri ulei
  • 250-270 ml. apa calduta
  • Solutia de oparit
  • 2 l. apa
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
  • sare mare-eu am pus o lingurita

Mod de preparare

Pregatim aluatul framantand toate ingredientele sau putem sa le punem in masina de paine-program faramantare.

Lasam circa o jumatate de ora la dospit.

Dupa dospire formam un sul mai gros si taiem 15-16 bucati .Eu le-am taiat de grosimea a doua degete.

Intr-o cratita punem la fiert apa,bicarbonatul si sarea.

Cand incepe sa clocoteasca punem bucatile de aluat si le lasam pret de 30 secunde.

Se scot cu o paleta cu gauri,le asezam in tava de copt tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins pentru20-25 de minute.

Sa fie frumos rumenite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici Laugenbrot

Postat de lucy2002

Painici Laugenbrot

Intr-un vas cernem faina si adaugam drojdia uscata, zaharul, sarea si apa calduta. Framantam bine pana aluatul se dezlipeste de pe mana. Adaugam untul si iar framntam. Lasam aluatul sa...

Citeste continuarea

Painici Laugenbrot

Postat de MotanLaOale

Painici Laugenbrot

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingura faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2013, 15:24
Am mancat 3 painici calde
la 12.06.2013, 15:25
astea sunt bune tare le-am facut si eu
la 12.06.2013, 15:25
Ce frumoase sunt!
la 12.06.2013, 15:26
Wow! Gata, la favorite cu reteta!!
la 12.06.2013, 15:27
bunn

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking