Painici cu ciuperci, cascaval si mozzarella

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
10 Sep 2015 | 3524 vizualizari
Painici cu ciuperci, cascaval si mozzarella

Cu cateva zile in urma am postat o reteta de tarta cu dovlecei. Atunci va spuneam ca am facut mai mult aluat ca am mai pregatit o reteta. Eiii da, cam asta este reteta pregatita cu restul de aluat, niste paini grozave, care au avut un succes nebun.

Ingrediente

  • 300-350 gr aluat (reteta aluatului aici)
  • 1 borcan mic de ciuperci
  • 3 felii mozzarella
  • 3 felii cascaval
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • mac

Mod de preparare

Spalam ciupercile, le taiem maruntel. Incingem uleiul, punem ciupercile, o canita mica de apa. Amestecam, sotam ciupercile pana scade toata zeama. La final le dam gust cu sare si piper. Tragem tigaia deoparte, lasam 5 minute la racorit. Taiem cascavalul si mozzarella cubulete mici, le amestecam cu ciupercile. Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul (reteta aluatului aici), intindem o foaie potrivit de groasa.

Cu un pahar decupam cercuri din aluat. Pe jumatate din numarul de cercuri punem umplutura, iar cercurile celelalte le asezam deasupra, umezim marginile cu putina apa si le lipim. Asezam painicile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si le presaram cu mac La introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si le lasam pana se rumenesc. Cand sunt gata, le scoatem, le lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi le acoperim cat sunt calde pentru a se pastra moi. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu ciuperci, cascaval si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Maki din miez de paine

Postat de Sylvia

Maki din miez de paine

Prepararea este extrem de simpla dincolo de efectul sofisticat pe care il avem la final. Se aseaza feliile de paine fara coaja pe un film alimentar ( pentru ca rularea lor sa fie mai usoara si...

Citeste continuarea

Placinte cu branza si loboda

Postat de simona72

Placinte cu branza si loboda

Facem un aluat dospit din toate ingredientele de mai sus (eu l-am facut la masina de paine) in urmatoarea ordine: iaurt, lapte, ulei, sare, zahar, faina, deasupra drojdia maruntita. Dam la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2015, 21:02
Ce frumos s-au copt!
la 10.09.2015, 21:03
Foarte bune!
la 10.09.2015, 21:06
Pâinici pe care le poți folosi ca aperitiv!
la 10.09.2015, 21:07
ce frumoase sunt!
la 10.09.2015, 21:10
La Favorite cu ea !! super reteta, o sa fac cat de curand

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking