Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
13 Iul 2017 | 3294 vizualizari
Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza

Cand vine vorba de placinte sau tarte sarate, ai mei nu dau inapoi deloc! Sub diverse combinatii, cu ingrediente mereu la indemana, reusesc sa le pregatesc ceva gustos.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 220 gr faina
  • 140 ml apa minerala
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 2 linguri ulei de masline

Pentru umplutura:

  • 250 gr spanac decongelat (sau proaspat, putin oparit)
  • 1 ceapa verde
  • 150 gr jambon spaniol feliat
  • 450 gr branza de vaci
  • 250 gr mozzarella
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • 2-3 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • praf de usturoi

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Turnam apa minerala treptat, incepem si framantam.
La final, adaugam uleiul de masline si mai framantam pana este bine incorporat. O sa obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Il acoperim si il lasam sa dospeasca 30-40 de minute.
Umplutura:
Spanacul decongelat il tocam.
Ceapa verde o taiem rondele.
Intr-o tigaie, incingem uleiul, adaugam spanacul si ceapa verde.
Presaram sare, piper si putin praf de usturoi.
Il inabusim 4-5 minute la foc potrivit, amestecam din cand in cand.
Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se racoreasca.
Incingem o tigaie antiaderenta, rumenim feliile de jambon pe ambele parti, apoi il scoatem pe o farfurie.
Mozzarella o dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Branza de vaci o punem intr-un bol si o maruntim cu mana.
Adaugam mozzarella rasa, parmezanul, oul, le amestecam bine.
La final, punem smantana si mararul verde tocat.
Ii dam gust cu sare si piper.
Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru, pe care presaram putina faina inainte.
Intindem o foaie potrivit de subtire.
Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, punem foaia de aluat.
Rasturnam spanacul, il nivelam, asezam feliile de jambon, apoi compozitia de branza pe care o intindem bine cu o paleta.

Daca aveti surplus de aluat pe margini, il taiati.
Tarta o introducem in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra si este coapta.

O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se racoreasca.
O portionam si servim!
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu spanac, jambon spaniol si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Placinte cu branza si cascaval la tigaie

Postat de RuxyRux

Placinte cu branza si cascaval la tigaie

Aluatul nu necesita crestere. Untul se topeste apoi se amesteca cu branza faramitata si chimenul, se adauga iaurtul, ouale si faina plus drojdia. Se framanta un aluat care se infaineaza usor si...

Citeste continuarea

Rulada cu crema de branza si somon

Postat de Bucataras

Rulada cu crema de branza si somon

Pentru aluatul de rulada, se fierbe mai intai morcovul, se lasa la racit, apoi se mixeaza cu 2 linguri din zeama in care a fiert pana se obtine un piure fin. Sunt suficiente 2 linguri pline cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2017, 19:49
Ce bunătate a făcut hărnicuța noastră!
la 13.07.2017, 19:58
Multumesc, Buni draga!
la 13.07.2017, 20:09
Foarte bună plăcintă!
la 13.07.2017, 21:03
buna buna
la 14.07.2017, 06:59

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking