Ingrediente
- 500 gr faina graham de grau
- 500 gr faina alba tip 650
- 300 gr ayran
- 400 gr apa calduta
- 7 gr drojdie uscata
- 4 linguri ulei masline
- 4 linguri seminte de floarea soarelui decorticate
- 4 linguri lapte
- 1 varf cutit turmeric
Mod de preparare
- Pregatiti si cantariti ingredientele.
- Eu am framantat aluatul cu ajutorul masinii de paine.
- Intai am pus apa, ayranul, uleiul si drojdia.
- Am adaugat faina graham si cea alba. La sfarsit am sarat.
- Am setat programul nr.16 al masinii de paine Tefal -respectiv functia de framantare.
- La sfarsitul programul am scos aluatul care s-a dublat, din cuva si l-am rasturnat pe foaia de silicon, unsa cu putin ulei, pentru modelarea aluaturilor.
- O treime din aluat am folosit la prepararea unei foccacia.
- Din restul aluatului am preparat 15 painici de forma unor batonase.
- Pentru modelare mi-am uns mainile cu ulei de masline. Imi place ca obtin astfel o coaja usor crocanta.
- Painicile le-am asezat pe tava tapetata cu folie de hartie.
- Painicile le-am uns cu lapte amestecat cu turmeric [ cu ajutorul unei pensule de silicon ].Astfel obtin o culoare frumoasa a cojii.
- Am presarat pe deasupra seminte de floarea soarelui.
- Se lasa painicile sa dospeasca inca 30 minute. Le ung din nou cu lapte sa se hidrateze.
- Se da cuptorul 15 minute la 200 grade C, apoi se scade temperatura la 180 grade C.
- Depinde de marimea painii si de cuptor, timpul de coacere. La mine a durat 40 minute.
- Aceste painici pot fi folosite la mic-dejun cat si la pachetul pentru serviciu.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu seminte, ayran si faina graham" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|