Painici dulci pentru micul dejun

Postat de bitza in Dulciuri
3 Mai 2011 | 7173 vizualizari
Painici dulci pentru micul dejun

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 75 g unt/margarina
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • Coaja rasa de lamiae
  • 10 g drojdie uscata
  • Un praf de sare
  •  Gem de caise/Ciocolata rasa

Mod de preparare

Manual :

Intr-un castron se pune  faina,se amesteca cu zaharul si sarea.Laptele se amesteca cu margarina topita si se toarna in gaura facuta in mijlocul fainii.Se amesteca cu o lingura dinspre interior spre exterior.Se framanta pana obtinem un aluat neted si elastic.Bila de aluat se acopera cu un prosop si se lasa la dospit,la loc cald,pana isi dubleaza volumul.

La masina de paine :

In cuva masinii se toarna laptele caldut,margarina topita,oul batut si un praf de sare,apoi faina,pe margini zaharul si in mijlocul faini se face o adancitura in care se pune drojdia.Masina se seteaza la programul de framantare si dospire(la mine e programul 8) si asteptam o ora si jumatate apoi procedam ca mai jos.

Aluatul dospit se se rastoarna pe masa de lucru si se imparte in 10-12 bucati.Fiecare bucata se intinge putin cu degetele si se pune in mijloc o lingurita gem.Se impachteaza unind colturile opuse.

Painicile se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se acopera cu un posop si se lasa 20 minute la dospit.Intre timp se incalzeste cuptorul.

1 lingura unt se topeste in 2-3 linguri lapte.Cu acest amesteca se ung painicile si se baga la cuptor pentru aprox 30 minute(primele 10 minute se lasa focul mare,apoi se da la minim).Se servesc calde pudrate cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici dulci pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac fara framantare

Postat de Bucataras

Cozonac fara framantare

Cerne faina intr-un castron. Freaca bine drojdia cu putin zahar. Amesteca laptele batut cu laptele proaspat si-l pune-l foarte putin pe foc, pana devine usor caldut. Toarna-l peste drojdie si...

Citeste continuarea

Kringle Estonian

Postat de panacris

Kringle Estonian

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută,  ouăle bătute, sarea, zahărul, untul topit și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2011, 15:30
ce bune
la 03.05.2011, 15:37
Ce bunatate si cum arataaa....le-am pus la favo
la 03.05.2011, 15:37
buneeee
la 03.05.2011, 15:42
la 03.05.2011, 15:42
am venit dupa miros

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking