Ingrediente
- 100 g faina
- un praf de sare
- 2 linguri de ulei
- 80 ml apa
- 1 lingura zahar
- 40 g crema de branza
- 100 g bacon
- 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare
Incepem cu baconul. Intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si incinsa bine, punem baconul. Il lasam pana devine putin crocant si incepe sa se "sparga".
Cat timp se raceste baconul pregatim aluatul astfel:
Intr-un vas punem toate ingredintele pentru aluat: faina, sare, zahar, praful de copt, apa, uleiul si crema de branza. Amestecam pana se omogenizeaza bine si apoi, pe un blat infainat, framantam aluatul pana devine o bila.
Lasam aluatul sa se odihneasca aproximativ 10 minute. Intre timp maruntim baconul. Daca este bine prajit se va rupe usor cu degetele.
Punem aluatul pe blat si il amestecam cu baconul. La inceput va parea ca nu se leaga, dar, daca il framantati bine, se va omogeniza frumos.
Intindem aluatul intr-o foaie de aproximativ 0.5 cm si, cu ajutorul unui pahar, taiem painicile.
Coacem fiecare painica intr-o tigaie antiaderenta. Eu am folosit aceasi tigeie in care am prajit baconul, fara a o spala.
Serviti cu placere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|