Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
24 Feb 2020 | 2614 vizualizari
Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

Intr-una din zilele astea mai reci, as fi mancat o pufosenie calda, umpluta cu ceva si sa fie dulce. Asa ca am framantat repede un aluat, am scos din frigider crema de ciocolata fara zahar si am pregatit aceste painici delicioase. Le-am servit calde, cate doua de fiecare si a mai ramas una. Am stat cu ochii pe ea, am vazut ca nu o ia nimeni, am pus-o in folie si am servit-o in ziua urmatoare, cu o cana de lapte cald! Mmmm, prea mult ne-au placut!!!

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 1 ou
  • 180 ml lapte caldut
  • 45 gr unt de la temperatura camerei
  • 4 gr drojdie uscata
  • 3 linguri indulcitor pulbere
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • crema de ciocolata fara zahar
  • banuti de ciocolata alba fara zahar
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Cerneti intr-un bol faina, adaugati drojdia, sarea, indulcitorul si amestecati.

Adaugati oul, amestecati, apoi puneti laptele treptat si framantati. Untul il incorporati in 2-3 transe, framantati pana este bine incorporat. O sa obtineti un aluat omogen, usor lipicios. Acoperiti aluatul, il lasati sa dospeasca la loc caldut, circa o ora. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul dospit, il impariti in 10 bile. Aplatizati cu degetele fiecare bila, puneti o lingurita plina de crema de ciocolata si un banut de ciocolata alba, peste. Le impachetati bine, le dati forma unor chifle. Le asezati intr-o tava, le lasati sa mai dospeasca 15 minute, apoi le ungeti cu ou batut. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 25 de minute pana se rumenesc. Se servesc calde! Daca nu le serviti pe toate imediat ce le scoateti din cuptor, cele ce va raman, le acoperiti cu folie, pentru a se pastra moi! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache

Postat de Pungasa_Rogue

Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache

Clatite: Se mixeaza oul cu sarea, zaharul si esenta de rom pana cand oul devine de culoare galben deschis. Se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza. Se unge tigaia cu ulei si se...

Citeste continuarea

Biscuți cu Nutella și topping de susan

Postat de panacris

Biscuți cu Nutella și topping de susan

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină, amestecându-se până ce se înglobează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2020, 20:00
Yammiiii! Astea-s pe gustul Zmeișorilor! Îii trimit în vizită la voi!
la 24.02.2020, 20:13
le ador
la 24.02.2020, 20:13
Tare frumoase, pâinițele astea...!
la 24.02.2020, 20:22
Ce apetisante sunt! Imi ploua in gura!
la 24.02.2020, 20:26

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking