Ingrediente
- Aluat
- 3 cani faina
- 1 plic drojdie
- 3 linguri zahar
- 50 g unt topit
- 1 ou
- 1 cana lapte caldut
- sare
- Umplutura
- 250 g branza de orice fel (eu am folosit telemea, ne place mai mult)
- 2 oua
- In plus
- 1 ou
- 3 linguri iaurt gros sau smantana
Mod de preparare
Batem oul cu un praf de sare si zahar;drojdia dizolvata cu putin lapte,le rasturnam in vasul cu faina cernuta,incorporam laptele,amestecam bine,daca e nevoie mai adaugam lapte pentru un aluat de paine;framantam aluatul cu unt topit cateva minute iar cand nu se mai lipeste de palme,facem o sfera,acoperim si lasam sa creasca;in acest timp,amestecam branza rasa daca e telemea cu ouale batute
Dupa ce aluatul a crescut,rupem bucati egale,aplatizam in palme,pe mijloc punem 1lingura de umplutura,strangem bine aluatul in jurul umpluturii apoi le punem intr-un vas uns cu unt sau hartie de copt;deasupra painicilor rasturnam oul batut cu iaurt si lasam la cuptor 30-40min iar dupa ce s-au racit putin le scoatem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|