Painici umplute cu carne tocata de porc si sos de rosii

Postat de Pungasa_Rogue in Piine
21 Sep 2019 | 237 vizualizari
Painici umplute cu carne tocata de porc si sos de rosii

De ceva vreme imi place foarte mult sa lucrez cu drojdia, asa ca incerc sa fac tot felul de combinatii. Aceste painici umplute cu carne tocata de porc si sos de rosii au fost foarte gustoase!

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 500 g carne tocata de porc
  • 100 ml ulei
  • sare
  • putin piper proaspat macinat
  • 100 ml vin
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 250-300 ml apa
  • 200 ml suc de rosii
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 2 oua
  • Pentru aluat:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml lapte cald
  • 1 lingurita sare
  • 400 g faina (sau cat cuprinde)
  • 2 linguri ulei
  • In plus:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • 100 g mozzarella rasa

Mod de preparare

Se pune carnea intr-o tigaie impreuna cu uleiul, putina sare si putin piper proaspat macinat. Se inabuse, acoperind tigaia cu un capac. Se adauga vinul, cepele (curatate de foi, spalate si tocate), morcovul (curatat de coaja, spalat si dat pe razatoarea cea mare), putina sare, putin piper proaspat macinat si o cana cu apa si se lasa din nou sa se inabuse. Se adauga sucul de rosii, 100 ml apa, putin maghiran uscat, putin oregano uscat, putin busuioc uscat, putin cimbru uscat, o foaie de dafin si o lingurita de boia de ardei dulce. Se fierbe totul pana cand scade apa. Se lasa apoi sa se raceasca si se amesteca cu doua oua.

Intre timp, se pregateste aluatul.

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida. Se cerne o parte din faina si se adauga laptele cald si sarea. Se amesteca totul si se framanta, adaugand faina, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se unge bila cu ulei, la fel si castronul, si se lasa aluatul la crescut, acoperind castronul cu o folie si cu un prosop.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se imparte aluatul in opt. Se intinde o parte din aluat pe masa de lucru infainata, se pune o lingura de umplutura si se impacheteaza aluatul. Se procedeaza la fel pana cand se termina aluatul si umplutura, painicile umplute asezandu-le intr-o tava unsa cu unt. Se ung cu galbenus amestecat cu lapte si se introduc la cuptor. Dupa ce incep sa capete o crusta pe deasupra, se scot din cuptor si se presara mozzarella peste ele. Se introduc din nou la cuptor pana cand se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu carne tocata de porc si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Paine de casa

Postat de AnyCostescu

Paine de casa

Drojdia se puna la inmuiat cu jumatate de cana de lapte, si se lasa la crescut vreo 10 minute. Intr-un vas batem ouale cu sare si zaharul. Adaugam laptele, si drojdia si amestecam....

Citeste continuarea

Chifle pentru hamburger

Postat de RuxyRux

Chifle pentru hamburger

Am cernut faina intr-un vas, am adaugat drojdia, zaharul, uleiul si sarea pe margine, si am turnat laptele caldut. Am framantat aluatul, rapid in cateva minute, l-am crestat adanc in forma de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 21.09.2019, 08:04
Bune!
la 21.09.2019, 08:08
Foarte bune!
la 21.09.2019, 08:33
Bune!
la 21.09.2019, 08:37
la 21.09.2019, 09:51

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking