Amesteca intr-un bol faina cu praful de copt, sarea, oul si zaharul.
Adauga treptat laptele si apa minerala, omogenizand.La final adauga branza de vaci. Daca e umeda amesteca cu lingura, daca e uscata baga blenderul in amestec timp de 2 minute.
Trebuie sa obltii o compozitie cu consistenta asemenatoare unei smantani groase. Trebuie sa curga din polonic dar nici sa nu fie exagerat de lichida.Depinde doar de consistenta tipului de branza daca mai adaugi sau nu apa minerala. Compozitia e mai groasa decat cea de clatite obisnuite.
Pregateste aparatul Philips Multicooker.
Selecteaza din MENIU programul FRY.Apasa START.
Pune cubuletul de unt in vasul multicooker-ului si asteapta pana se topeste. A fost singura data cand am pus grasime in vas si nu s-a prins DELOC aluatul.
Pune cate un polonic de aluat in vas si lasa-l sa se coaca.
Cu ajutorul unei palete de silicon/plastic intorci clatita pe cealalta parte DOAR cand suprafata acesteia este plina de gaurele.
Lasi sa se rumeneasca si pe cealalta parte apoi treci la urmatoarea.
Mi-au iesit, cred, vreo 12-13 bucati. Daca tot am mancat intre timp...nu le-am mai numarat :D :)))
Serviti cu unt, smantana, zahar pudra, dulceata, miere, cu ce vreti voi. Sunt bune in orice combinatie.
Eu le-am servit cu dulceata de cirese amare si..cafea ;;)